ΑΘΗΝΑ
03:01
|
28.04.2024
Η σαουδαραβική πολιτική άμυνα ανακοίνωσε ότι πύραυλος που εκτόξευσαν οι Υεμενίτες Σιίτες αντάρτες Χούθι έπληξε την πόλη Γκίζαν τραυματίζοντας πέντε άμαχους.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η σαουδαραβική πολιτική άμυνα ανακοίνωσε ότι πύραυλος που εκτόξευσαν οι Υεμενίτες Σιίτες αντάρτες Χούθι έπληξε την πόλη Γκίζαν τραυματίζοντας πέντε άμαχους, τρεις από τους οποίους είναι υπήκοοι του βασιλείου και δύο Υεμενίτες, σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων SPA.

Η πόλη Γκιζάν που βρίσκεται στα νοτιοδικά και ακριβώς βόρεια των συνόρων με την Υεμένη δέχθηκε επίθεση, τη Δευτέρα (01/03). Η Πολιτική Άμυνα της Σαουδικής Αραβίας δημοσίευσε φωτογραφίες στο Twitter που δείχνουν κατεστραμμένα σπίτια και καταστήματα στην παραλιακή πόλη.

Οι πέντε τραυματίες διακομίστηκαν σε νοσοκομείο, ενώ δύο κατοικίες, τρία αυτοκίνητα και ένα κατάστημα υπέστησαν ζημιές, σύμφωνα με την ανακοίνωση της πολιτικής άμυνας.

Η επίθεση έρχεται εν μέσω συχνών αναφορών από την κρατική Υπηρεσία Τύπου της Σαουδικής Αραβίας (SPA) σχετικά με επιθέσεις από drones που πραγματοποιούται από τους Χούθι εναντίον του Βασιλείου.

Μία από τις φτωχότερες χώρες του αραβικού κόσμου, η Υεμένη, έχει υποστεί τα τελευταία χρόνια τις καταστροφικές συνέπειες του εξαετούς πολέμου που μαίνεται ανάμεσα στη διεθνώς αναγνωρισμένη κυβέρνηση του Προέδρου Αμπντ Ραμπ Μανσούρ Χαντί και όσων έχουν συμμαχήσει με το επαναστατικό κίνημα των σιιτών ανταρτών Χούτι.

Το 2015, αραβικός συνασπισμός υπό την ηγεσία της Σαουδικής Αραβίας ενεπλάκη στην εσωτερική σύγκρουση, πραγματοποιώντας στρατιωτικές επιχειρήσεις εναντίον των Χούθι, κατόπιν αιτήματος του προέδρου της Υεμένης, Αμπντραμπού Μανσούρ Χαντί στις οποίες σκοτώθηκαν περισσότεροι από 100.000 πολίτες της Υεμένης.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Η Γερμανία είναι χλιαρή στην ιδέα της Κίνας για διεθνή έρευνα για τις εκρήξεις του Nord Stream

Γάζα: Νέες συνομιλίες στο Ριάντ αυτή την εβδομάδα

Μια ταινία γυρισμένη στο διάστημα

Καμπότζη: Είκοσι στρατιώτες σκοτώθηκαν σε έκρηξη σε βάση πυρομαχικών

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα