ΑΘΗΝΑ
11:56
|
28.04.2024
Σε χαλάρωση ορισμένων μέτρων προσανατολίζεται η κυβέρνηση, ενόψει της αυριανής συνεδρίασης της επιτροπής εμπειρογνωμόνων.
ÐÁÔÑÁ ÔÁ ÅÌÐÏÑÉÊÁ ÊÁÔÁÓÔÇÌÁÔÁ ËÅÉÔÏÕÑÃÏÕÍ ÌÅ CLICK IAWAY ÅËÅÃ×ÏÉ ÔÇÓ ÁÓÔÕÍÏÌÉÁÓ (EUROKINISSI/ ÃÉÁÍÍÇÓ ÁÍÄÑÏÕÔÓÏÐÏÕËÏÓ)
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Σε χαλάρωση ορισμένων μέτρων σε ό,τι αφορά στις μετακινήσεις, αλλά και στην οικονομία, προσανατολίζεται η κυβέρνηση, ενόψει και της αυριανής έκτακτης συνεδρίασης της επιτροπής εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας με σκοπό την επανεκτίμηση των μέτρων που βρίσκονται σε ισχύ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα πρώτα μέτρα που θα χαλαρώσουν θα είναι το ωράριο απαγόρευσης κυκλοφορίας το Σαββατοκύριακο και η αλλαγή στον κωδικό 6 στο 13033, ενώ στο τραπέζι βρίσκεται και το άνοιγμα κομμωτηρίων, κέντρων αισθητικής , αλλά και καταστημάτων, μέχρι τέλος Μαρτίου.

Το μήνυμα της χαλάρωσης είχε δοθεί το μέλος της επιτροπής εμπειρογνωμόνων,  καθηγητής Μικροβιολογίας, Αλκιβιάδης Βατόπουλος, όταν μιλώντας σε πρωϊνή τηλεοπτική εκπομπή του ΑΝΤ1 δήλωσε «ότι το λοκντάουν δεν μπορεί πλέον να αποδώσει κάτι περαιτέρω». Χθες, ο ο Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου επισήμανε ότι τα μαγαζιά όπως λιανεμπόριο και κομμωτήρια μπορούν να ανοίξουν, καθώς η προηγούμενη εμπειρία έχει δείξει ότι «δεν ανέστρεψαν την πορεία της πανδημίας».

Σε ό,τι αφορά στις μετακινήσεις, εξετάζεται η επέκταση της δυνατότητας κυκλοφορίας μέχρι τις 9 το βράδυ και τα Σαββατοκύριακα, από 7 το απόγευμα που ισχύει σήμερα.

Επίσης, σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες, θα επανέλθει η δυνατότητα μετακίνησης με αυτοκίνητο και σε άλλον δήμο, με τον κωδικό 6.

Πιθανότητα πρώτα τα κομμωτήρια θα είναι αυτά που θα πάρουν το «πράσινο φως» επαναλειτουργίας και θα ακολουθήσουν, πάντα μέχρι τέλος Μαρτίου, όλα τα καταστήματα, είτε με click inside είτε με click away.

Πηγές: TVXS, Εφημερίδα Συντακτών, Έθνος

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Οργή κατά Μπάιντεν στο ετήσιο δείπνο της Ένωσης Ανταποκριτών του Λευκού Οίκου

Θεσσαλονίκη: Υπό έλεγχο η φωτιά σε κέντρο διασκέδασης στο λιμάνι

Δικαιωματισμὸς: ἡ μεταφυσικὴ οὐτοπία τοῦ ἀπόλυτου αὐτοπροσδιορισμοῦ

Ρέντη: Απολογούνται οι τελευταίοι 32 κατηγορούμενοι

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα