ΑΘΗΝΑ
18:41
|
20.09.2024
Παρατραβηγμένη ή αξιέπαινη η στάση της Λιν Βικ; Στόχος της να κατευνάσει τις ανησυχίες των συμπολιτών της για τις παρενέργειες του σκευάσματος.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Μία από τις πιο γνωστές τηλεπαρουσιάστριες της Νορβηγίας υποστηρίζει ότι θα της “άρεσε πολύ να πεθάνει” από το εμβόλιο της AstraZeneca κατά της νόσου Covid-19 εάν με αυτής της τη θυσία θα συνέβαλε πρώτον στον κατευνασμό των ανησυχιών και επιφυλάξεων των συμπολιτών της απέναντι στο εμβολιαστικό πρόγραμμα και δεύτερον θα βοηθούσε την ανθρωπότητα στη μάχη εναντίον της πανδημίας.

“Κάποιοι πρέπει να θυσιαστούν στον πόλεμο κατά του κορονοϊού”, έγραψε σε άρθρο γνώμης η Νορβηγίδα Λιν Βικ, το οποίο παρουσιάστηκε τη Δευτέρα από το Δεύτερο κανάλι της σκανδιναβικής χώρας. “Αυτή είναι η πραγματικότητα σε όλους τους πολέμους. Αυτή τη φορά μπορεί το θύμα να είμαι εγώ. Θα μου άρεσε πολύ να πεθάνω από το εμβόλιο της AstraZeneca”, πρόσθεσε.



Η κάπως παρατραβηγμένη και αμφιλεγόμενη προσέγγιση της Νορβηγίδας τηλεπαρουσιάστριας σχετίζεται με την πρόσφατη απόφαση της κυβέρνησης της χώρας να αναστείλει προληπτικά και προσωρινά τους εμβολιασμούς με το σκεύασμα της βρετανοσουηδικής φαρμακευτικής εταιρείας AstraZeneca μετά τις αναφορές για εμφάνιση θρομβώσεων σε άτομα που εμβολιάστηκαν με αυτό. Αύριο Πέμπτη αναμένεται και η κρίσιμη απόφαση του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων (EMA) για το κατά πόσο ανησυχητικές είναι οι παρενέργειες του εμβολίου και αν τα περιστατικά θρομβώσεων στο αίμα συνδέονται με το εμβόλιο της AstraZeneca.

Η Λιν Βικ ξεκαθάρισε ότι είναι έτοιμη να λάβει το εμβόλιο ακόμα κι αν αποδειχθεί η σύνδεσή του με τις πρόσφατες παρενέργειες. “Δεν υπάρχει φάρμακο χωρίς παρενέργειες”, τόνισε η τηλεπαρουσιάστρια και πρόσθεσε, “τα εμβόλια είναι ο μόνος τρόπος για να βούμε από τα χαρακώματα στον πόλεμο κατά της νόσου Covid-19. Κάποιος πρέπει να θυσιαστεί για να είναι όλοι οι υπόλοιποι ασφαλείς”. Η Νορβηγίδα υποστήριξε ότι την τρομάζουν περισσότερο οι παρενέργειες της πανδημίας παρά οι παρενέργειες των εμβολίων. Σύμφωνα με τη Βικ οι “τρομακτικές” παρενέργειες της πανδημίας είναι η αύξηση της ανεργίας, οι επιπτώσεις στην ψυχική υγεία με πρωτεύουσα αυτή της κατάθλιψης, αλλά και η ανησυχητική αύξηση περιστατικών ενδοοικογενειακής βίας σε βάρος παιδιών και γυναικών.

Η Λιν Βικ, σύμφωνα με το RT News, φλερτάρει συχνά με το να προκαλεί αντιδράσεις. Προσφάτως το κανάλι της αναγκάστηκε να ανασκευάσει ένα ακόμα άρθρο γνώμης της με τίτλο: “Ζούμε σε δικτατορία”. Το άρθρο αναφερόταν στα δρακόντεια μέτρα ασφαλείας της κυβέρνησης κατά της πανδημίας, τα οποία σύμφωνα με τη Βικ, χρησιμοποιούνται ως πρόσχημα για την καταστρατήγηση πολλών και βασικών πολιτικών ελευθεριών των Νορβηγών.

Πηγή: RT News

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Κίνα: Ζωολογικός κήπος έβαφε σκύλους στα χρώματα των πάντα για να προσελκύσει επισκέπτες

Hellenic Train: Επανέρχονται τα δρομολόγια Κιάτο-Αίγιο στις 21/9

Πυρκαγιές στην Πορτογαλία: 7 νεκροί και 1.000.000 στρέμματα στάχτη-Ημέρα πένθους

Οι εκρήξεις συσκευών στον Λίβανο και η εξαχρείωση του αμερικανικού δημόσιου λόγου

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα