ΑΘΗΝΑ
15:19
|
24.09.2024
Το σχετικό νομοσχέδιο ψηφίστηκε από την Κνεσέτ – Εξαιρούνται τα παιδιά κάτω των 14 ετών.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Υπερψηφίστηκε από τα μέλη της Βουλής του Ισραήλ, Κνεσέτ, το νομοσχέδιο, το οποίο δίνει στην κυβέρνηση τις εξουσίες να υποχρεώνει τους πολίτες που επιστρέφουν από το εξωτερικό να φορούν ένα ηλεκτρονικό βραχιόλι παρακολούθησης και να επιστρέφουν σπίτι τους από το να περνούν την υποχρεωτική καραντίνα των 14 ημερών σε ξενοδοχεία του στρατού.

Το πιλοτικό πρόγραμμα ξεκίνησε στις αρχές Μαρτίου με 100 συστήματα εντοπισμού που θα διατίθενταν στο αεροδρόμιο “Μπεν Γκουριόν”. Το νέο σύστημα παρακολούθησης περιλαμβάνει ένα ηλεκτρονικό βραχιολάκι, ένα “έξυπνο” τηλέφωνο και μια επιτοίχια συσκευή ιχνηλάτησης. Όποιος επιλέγει το βραχιόλι θα μπορεί να απομονωθεί στο σπίτι του και όχι στα ξενοδοχεία του ισραηλινού στρατού. Τα έξοδα για την 14ήμερη διαμονή στα ξενοδοχεία τα αναλαμβάνει το κράτος του Ισραήλ. Το νομοσχέδιο που πέρασε από την Κνεσέτ εξαιρεί τα παιδιά κάτω της ηλικίας των 14 ετών να φορούν το επονομαζόμενο “βραχιόλι της ελευθερίας”. Οι αρνητές του “βραχιολιού” θα μπαίνουν υποχρεωτικά στα ξενοδοχεία της καραντίνας, τα οποία θα συνεχίσουν να λειτουργούν κανονικά. Στους παραβάτες των κανόνων απομόνωσης θα επιβάλλονται πρόστιμα, τα οποία ενδέχεται να αγγίζουν τα 1.200 ευρώ.

Από την καραντίνα θα εξαιρούνται επίσης όσοι πολίτες μπορούν να πιστοποιήσουν ότι έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό τους κατά του κορονοϊού αλλά και όσοι προσβλήθηκαν και ανάρρωσαν από τη νόσο Covid-19. Ωστόσο, θα περνούν υποχρεωτικά από διαγνωστικό τεστ, το οποίο θα πρέπει να βγει αρνητικό τόσο πριν όσο και μετά την επιστροφή τους στο Ισραήλ.

Σύμφωνα με το δίκτυο i24 περίπου 10.000 “βραχιόλια ελευθερίας” έχουν ήδη διανεμηθεί σε πολίτες του Ισραήλ και αναμένεται νέα παρτίδα περίπου 20.000 ακόμα βραχιολιών μέχρι την επόμενη εβδομάδα.

Ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας SuperCom, η οποία βρίσκεται πίσω από το νέο βραχιόλι παρακολούθησης με πρόσχημα τον κορονοϊό, διαβεβαίωσε ότι η συσκευή δεν συλλέγει άλλες πληροφορίες πλην των μετακινήσεων του ανθρώπου που το φοράει στον καρπό του. Όπως διευκρινίζει η εφημερίδα “Jerusalem Post”, οι πληροφορίες που συλλέγονται αποθηκεύονται σε αρχεία που ανήκουν στην κυβέρνηση και διαγράφονται ύστερα από αρκετές ημέρες εάν δεν υπάρξει αναφορά για παραβίαση της καραντίνας.

Πηγή: RT News

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Το Ισραήλ συνεχίζει να χτυπά τον Λίβανο: 50 παιδιά μεταξύ των άνω των 550 νεκρών (upd)

Σχεδόν 200 δυνητικά καρκινογόνοι παράγοντες σε υλικά που έρχονται σε επαφή με τρόφιμα

Κρήτη: Τρία εργατικά ατυχήματα μέσα σε λίγες ώρες

Αχαΐα: Σύλληψη Γυμνασιάρχη μετά από καταγγελία για σεξουαλική παρενόχληση μαθήτριας

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα