ΑΘΗΝΑ
17:18
|
27.04.2024
Οι ΗΠΑ απαίτησαν άμεσα "φρένο" σε κάθε εργασία κατασκευής του αγωγού απειλώντας με κυρώσεις
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Να σταματήσουν “αμέσως” κάθε εργασία στην κατασκευή του γερμανο-ρωσικού αγωγού φυσικού αερίου Νορντ Στριμ 2 κάλεσε απόψε ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν όσες εταιρίες, “οντότητες” και άτομα συμμετέχουν στο έργο αυτό.

Σε ανακοίνωση που υπέγραψε ο Μπλίνκεν και δημοσιοποίησε νωρίς απόψε ο υπουργός Εξωτερικών, που βρίσκεται στην Αλάσκα προκειμένου να συμμετάσχει σε συνάντηση με υψηλόβαθμους Κινέζους αξιωματούχους, αναφέρει:

“Οπως ο πρόεδρος έχει πει, ο αγωγός Nord Stream 2 είναι μια κακή συμφωνία για την Γερμανία, την Ουκρανία, την Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη για τους συμμάχους και τους συνεργάτες μας.

Ο αγωγός είναι ένα ρωσικό γεωπολιτικό σχέδιο που σχεδιάζει να χωρίσει την Ευρώπη και να πλήξει την ενεργειακή ευρωπαϊκή ασφάλεια.

Προειδοποιούμε όλους όσοι συμμετέχουν στο έργο του Nord Stream 2: Θα αντιμετωπίσουν βαριές κυρώσεις σύμφωνα με την νομοθεσία που πέρασε το 2019 και ανανεώθηκε το 2020. Τους καλούμε να εγκαταλείψουν το έργο αμέσως”

Αξίζει να επισημανθεί το γεγονόως πως αμέσως μετά την ανακοίνωση του Μπλίνκεν, ο Ρεπουμπλικανός γερουσιαστής Τεντ Κρουζ  που είναι γνωστός πολέμιος του αγωγού Νορντ Στριμ 2, ήρε τις αντιρρήσεις που είχε προβάλει για τον διορισμό του νέου διευθυντή της CIA, Γουίλιαμ Μπερνς. Ωστόσο ο Κρουζ διατήρησε τις αντιρρήσεις που προβάλλει στον διορισμό της υφυπουργού Εξωτερικών Γουέντι Σέρμαν μέχρις ότου η κυβέρνηση του προέδρου Μπάιντεν επιβάλει κυρώσεις στις εταιρίες που συμμετέχουν στην κατασκευή του επίμαχου αγωγού.

Νορντ Στριμ 2 – Αιρετικές Ιδέες

Ο νόμος αμερικανικών κυρώσεων έναντι του αγωγού Νορντ Στριμ 2, που τέθηκε σε ισχύ στις αρχές του 2021, απαιτεί από το Στέιτ Ντηπάρτμεντ να επιβάλει κυρώσεις σε εταιρίες που συμμετέχουν στην κατασκευή του αγωγού ή παρέχουν υπηρεσίες ασφάλισης ή πιστοποιητικών για τη λειτουργία του. Πρόσφατα περίπου 20 εταιρίες (οι περισσότερες ασφαλιστικές) αποφάσισαν να αποχωρήσουν από τη συμμετοχή τους στο σχέδιο κατασκευής του αγωγού μετά τις απειλές των ΗΠΑ για κυρώσεις.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Βελόπουλος: Προσβλητικές οι δηλώσεις Μητσοτάκη για καλές θέσεις εργασίας και υψηλές αμοιβές

Σακελλαρίδης: «Το σημαντικό για τη Νέα Αριστερά, είναι να πετύχουμε το μεγαλύτερο δυνατό ποσοστό»

Οι σοσιαλιστές οπαδοί καλούν τον Ισπανό πρωθυπουργό να παραμείνει στη θέση του

Θάνατος Ναβάλνι: Δεν βρίσκουν στοιχεία για ευθύνες Πούτιν οι μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα