ΑΘΗΝΑ
12:39
|
20.09.2024
Ο Τζορτζ Σίγκαλ πέθανε εξαιτίας επιπλοκών έπειτα από χειρουργική επέμβαση μπαϊπάς στην καρδιά.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο ηθοποιός Τζορτζ Σίγκαλ, υποψήφιος το 1967 για βραβείο Όσκαρ δεύτερου ανδρικού ρόλου για την ερμηνεία του στην ταινία “Ποιος φοβάται τη Βιρτζίνια Γουλφ”, απεβίωσε χθες Τρίτη στην Καλιφόρνια σε ηλικία 87 ετών.

Ο Τζορτζ Σίγκαλ πέθανε εξαιτίας “επιπλοκών έπειτα από χειρουργική επέμβαση μπαϊπάς στην καρδιά”, ανέφερε η σύζυγός του Σόνια, σε ανακοίνωσή της.

Γεννήθεκε στις 13 Φεβρουαρίου 1934 σε μια μικρή πόλη της πολιτείας της Νέας Υόρκης. Ήταν επίσης μουσικός, έπαιζε τρομπόνι αλλά και μπάντζο συμμετέχοντας σε τζαζ κολεγιακές μπάντες. Έκανε το ντεμπούτο του στη μεγάλη οθόνη τη δεκαετία του 1960, ενσαρκώνοντας έναν μικρό ρόλο στο επικό πολεμικό φιλμ “The Longest Day” (1962).

Θα γινόταν διάσημος μερικά χρόνια αργότερα, για την ερμηνεία του στην ταινία “Ποιος φοβάται τη Βιρτζίνια Γουλφ” στο πλευρό της Ελίζαμπεθ Τέιλορ και του Ρίτσαρντ Μπάρτον.

Τη δεκαετία του ’70 ήταν ένας από τους πλέον αναγνωρίσιμους ηθοποιούς του Χόλιγουντ.

Πρωταγωνίστησε σε ταινίες θρυλικών σκηνοθετών, όπως των Ρόμπερτ Όλτμαν, Στάνλεϊ Κράμερ (Ship of Fools, 1965), Μάικ Νίκολς, Πολ Μαζούρσκι και Σίντνι Λιούμετ (Bye Bye Braverman, 1968).

Πέρα από τις υποψηφιότητές του για Όσκαρ, βραβεύτηκε με τη Χρυσή Σφαίρα το 1974 για την κωμωδία “Απιστία με Αξιοπρέπεια” (A Touch of Class) του Μέλβιν Φρανκ.

Οι νεότεροι τον γνωρίζουν περισσότερο για τους κωμικούς ρόλους του στις σειρές “Just Shoot Me” και “The Goldbergs”.

“Είμαι λυπημένος από το γεγονός ότι ο στενός μου φίλος και πελάτης πολλών ετών έχει πεθάνει. Θα χάσω τη ζεστασιά, το χιούμορ, τη συντροφικότητα και τη φιλία του. Ήταν υπέροχος άνθρωπος “, δήλωσε ο μάνατζέρ του, Abe Hoch.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Αγρίνιο: Σύλληψη 15χρονου για βιντεοσκόπηση καθηγητή σε… απόπειρα κατάληψης του σχολείου

Νέα Καληδονία και Μαρτινίκα φέρνουν πονοκεφάλους στη Γαλλία

ΗΠΑ: Σερίφης πυροβόλησε θανάσιμα δικαστή στο Κεντάκι

Βόλος: Αναβλήθηκε η δίκη των αστυνομικών για τον θάνατο του Βασίλη Μάγγου (upd)

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα