ΑΘΗΝΑ
17:31
|
28.04.2024
Ο Παλαιστίνιος πρόεδρος τόνισε την ανάγκη η έκκληση του κουαρτέτου "να ασκήσει πίεση στην ισραηλινή κυβέρνηση".
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο Παλαιστίνιος πρόεδρος Μαχμούτ Αμπάς χαιρέτισε απόψε την έκκληση του διεθνούς κουαρτέτου για το παλαιστινιακό με στόχο την επανέναρξη ουσιαστικών ισραηλινο-παλαιστινιακών διαπραγματεύσεων στη βάση της λύσης των δύο κράτων και στο πλαίσιο προηγούμενων αποφάσεων του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ.

Στη διάρκεια σημερινής συνεδρίασης της Κεντρικής Επιτροπής της Φατάχ στη Ραμάλα της Δυτικής Όχθης, ο Παλαιστίνιος πρόεδρος τόνισε την ανάγκη η έκκληση του κουαρτέτου “να ασκήσει πίεση στην ισραηλινή κυβέρνηση” προκειμένου να σταματήσει τις μονομερείς ενέργειες για δημιουργία τετελεσμένου με την ανέγερση παράνομων εβραϊκών εποικισμών και την αρπαγή περισσότερης παλαιστινιακής γης.

Με αυτή την αφορμή ο Παλαιστίνιος πρόεδρος έκανε έκκληση διεθνώς προκειμένου περισσότερες χώρες να προωθήσουν τις προσπάθειες για τερματισμό της ισραηλινής κατοχής ώστε να καταστεί εφικτή η ίδρυση ανεξάρτητου παλαιστινιακού κράτους με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ στα σύνορα του 1967.

Στην αρχή της βδομάδας, το διεθνές Κουαρτέτο για το παλαιστινιακό που συγκροτούν ΗΠΑ,Ρωσία,ΕΕ και ΟΗΕ συζήτησε τις δυνατότητες για επανέναρξη “ουσιαστικών διαπραγματεύσεων” μεταξύ Παλαιστινίων και Ισραηλινών με στόχο την επίτευξη λύσης στη βάση των δύο κρατών. Είχε μάλιστα καλέσει τις δύο πλευρές να απόσοχυν από ενέργειες που μπορούν να επιδεινώοσυν περαιτέρω τις προσπάθειες για λύση.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Λευκός Οίκος: Το Ισραήλ συμφώνησε να ακούσει τις ανησυχίες των ΗΠΑ πριν από οποιαδήποτε κίνηση στη Ράφα

Αντιπροσωπεία της Χαμάς στο Κάιρο τη Δευτέρα για συνομιλίες σχετικά με πιθανή εκεχειρία

Ανδρουλάκης: Ο κ. Μητσοτάκης να πει ξεκάθαρα τι συμβαίνει στο ΥΠΕΣ

Η Μελόνι ανακοίνωσε την υποψηφιότητά της στις Ευρωεκλογές

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα