ΑΘΗΝΑ
16:35
|
27.04.2024
Το Εθνικό Εκλογικό Συμβούλιο της Ονδούρας ανακοίνωσε μετά από δύο εβδομάδες την ολοκλήρωση της διαδικασίας των προκριματικών εκλογών.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Το Εθνικό Εκλογικό Συμβούλιο (CNE) της Ονδούρας ανακοίνωσε μετά από δύο εβδομάδες καθυστερήσεων και αλληλοκατηγοριών ανάμεσα στα πολιτικά κόμματα για εκλογική απάτη την ολοκλήρωση της διαδικασίας των προκριματικών εκλογών για την Προεδρία, βάζοντας την χώρα στην τελική ευθεία για τις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου.

Συγκεκριμένα, και σύμφωνα πάντα με τα μέχρι τώρα αποτελέσματα των εκλογικών αρχών, ο υποψήφιος του κυβερνώντος δεξιού Εθνικού Κόμματος, Νάσρι Ασφούρα, η υποψήφια του αριστερού κόμματος Ελευθερίας και Ανοικοδόμησης και πρώην Πρώτη Κυρία της χώρας, Τσιομάρα Κάστρο και ο Γιάνι Ρόζενθαλ του Φιλελεύθερου Κόμματος θεωρούνται οι κύριοι διεκδικητές του προεδρικού θώκου.

Τις επόμενες εβδομάδες τo CNE θα εξετάσει εκ νέου τις καταγγελίες για απάτη, με την πιθανότητα ωστόσο ανατροπής των τωρινών δεδομένων να συγκεντρώνει ελάχιστες πιθανότητες.

Στις 14 Μαρτίου, πάνω από δύο εκατομμύρια πολίτες της χώρας της Κεντρικής Αμερικής κατευθύνθηκαν στις κάλπες για να αναδείξουν εκτός από τους υποψήφιους για την προεδρία και δημάρχους. Οι επικείμενες προεδρικές εκλογές θα διεξαχθούν σε κλίμα πολιτικής έντασης, μετά τις κατηγορίες αμερικανικού δικαστηρίου πως ο νυν πρόεδρος Χουάν Ορλάντο Ερνάντες εμπλέκεται σε κύκλωμα εμπορίας ναρκωτικών από κοινού με την αδελφή του και άλλους υψηλόβαθμους πολιτικούς.

Πηγές: Telesur

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Σακελλαρίδης: «Το σημαντικό για τη Νέα Αριστερά, είναι να πετύχουμε το μεγαλύτερο δυνατό ποσοστό»

Οι σοσιαλιστές οπαδοί καλούν τον Ισπανό πρωθυπουργό να παραμείνει στη θέση του

Θάνατος Ναβάλνι: Δεν βρίσκουν στοιχεία για ευθύνες Πούτιν οι μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ

Το φοιτητικό κίνημα στις ΗΠΑ απειλεί τον συσχετισμό

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα