ΑΘΗΝΑ
23:23
|
27.04.2024
Ο συγκεκριμένος νόμος δεν προβλέπει αντίστοιχη άδεια σε περίπτωση άμβλωσης.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Το κοινοβούλιο της Νέας Ζηλανδίας ενέκρινε ομόφωνα νομοθεσία που δίνει σε γυναίκες και τους συντρόφους τους το δικαίωμα άδειας τριών ημερών μετ’ αποδοχών μετά από αποβολή ή θάνατο μωρού σε εγκυμοσύνη, καθιστώντας τη χώρα μόλις τη δεύτερη στον κόσμο που το κάνει μετά την Ινδία.

Το νομοσχέδιο αφορά τις γυναίκες που χάνουν ένα παιδί σε οποιαδήποτε περίοδο κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Επιπλέον, περιλαμβάνει και τους συντρόφους αλλά και τους γονείς που υιοθετούν ή αποκτούν παιδί μέσω της διαδικασίας της παρένθετης μητρότητας.

«Η έγκριση αυτού του νομοσχεδίου δείχνει ότι για άλλη μια φορά η Νέα Ζηλανδία οδηγεί το δρόμο για προοδευτική και συμπονετική νομοθεσία, αποτελώντας μόλις τη δεύτερη χώρα στον κόσμο που παρέχει άδεια για αποβολή και θάνατο», δήλωσε η βουλευτής του Εργατικού Κόμματος Τζίνι Άντερσεν, η οποία ξεκίνησε τη διαδικασία στο κοινοβούλιο.

«Ένιωσα ότι αυτός ο νόμος θα έδινε στις γυναίκες την αυτοπεποίθηση να ζητήσουν άδεια όταν αυτό είναι απαραίτητο. Σε μια φάση που χρειάζονται χρόνο σωματικά ή ψυχολογικά για να ξεπεράσουν την απώλεια» προσθέτει η ίδια.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο συγκεκριμένος νόμος δεν προβλέπει αντίστοιχη άδεια σε περίπτωση άμβλωσης.

Πηγές: ThePressProject

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Η Γερμανία είναι χλιαρή στην ιδέα της Κίνας για διεθνή έρευνα για τις εκρήξεις του Nord Stream

Μια ταινία γυρισμένη στο διάστημα

Καμπότζη: Είκοσι στρατιώτες σκοτώθηκαν σε έκρηξη σε βάση πυρομαχικών

Ανδρουλάκης: «Επί Κυριάκου Μητσοτάκη η Ελλάδα πήρε το “πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα” ακρίβειας»

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα