ΑΘΗΝΑ
17:34
|
28.09.2024
Ρώσοι αξιωματούχοι εκδήλωσαν λεπτομερώς το ενδιαφέρον τους για σοβαρές επενδύσεις σε πολλούς τομείς,
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Τα “σοβαρά επενδυτικά σχέδια” της Ρωσίας στο Λίβανο αποκάλυψε με συνέντευξή του στο αραβικό τμήμα του ρωσικού τηλεοπτικού δικτύου RT ο Μοχάμαντ Ράαντ, Λιβανέζος βουλευτής της Χεζμπολάχ που ήταν επικεφαλής τετραμελούς κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματος που επισκέφθηκε στα μέσα Μαρτίου τη Μόσχα.

Ο Μοχάμεντ Ράαντ εξήγησε ότι κατά τις επαφές που είχαν στη Μόσχα, Ρώσοι αξιωματούχοι εκδήλωσαν λεπτομερώς το ενδιαφέρον τους για σοβαρές επενδύσεις σε πολλούς τομείς, ξεχωρίζοντας τις έρευνες γεωτρήσεων για εκμετάλλευση ορυκτού πλούτου, τη δημιουργία υποδομών σε μεταφορές, σιδηροδρομικές συγκοινωνίες, Ενέργεια, στην ανοικοδόμηση κ.α.. Τόνισε ωστόσο πως οι Ρώσοι αξιωματούχοι έθεσαν τον ακόλουθο βασικό όρο, που θέτουν και άλλες δυνάμεις που επιδιώκουν επενδύσεις στο Λίβανο (Γαλλία, ΗΠΑ,ΕΕ κ.α.): τη συγκρότηση κυβέρνησης.

Ο Λιβανέζος βουλευτής κληθείς να σχολιάσει την εντεινόμενη οικονομική, πολιτική, κυβερνητική κρίση που μαστίζει τον Λίβανο εδώ και τουλάχιστον δύο χρόνια, εξήγησε πως έχει στόχο τον περιορισμό της ισχύος λιβανέζικων δυνάμεων αντίστασης στις ΗΠΑ και άλλες δυνάμεις όπως η Χεζμπολάχ. Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, “στο Λίβανο εφαρμόζεται η μέθοδος της πίεσης, για να στραμπουλίξουν το χέρι της αντίστάσης μέσω κυρώσεων και μέσω της επιβολής χρηματοπιστωτικών, τραπεζικών, οικονομικών κυρώσεων μετά την αποτυχία άλλων μεθόδων, και μετά “τη συνεργασία του άξονα της αντίστασης με τη ρίλη Ρωσία που πέτυχαν “τρομερή νίκη κατά της τρομοκρατίας στη Συρία” και απέτρεψαν τη διείσδυσή της στο Λίβανο.

Ο Ράαντ πρόσθεσε έτσι πως η Ρωσία “δείχνει σοβαρό ενδιαφέρον στην επίσπευση της διαδικασίας σχηματισμού νέας κυβέρνησης στο Λίβανο”, θεωρώντας ότι το ζήτημα είναι “κλειδί” για τη σταθεροποίηση της χώρας.

Ο ίδιος τάχθηκε κατά των προσπαθειών του εντολοδόχου πρωθυπουργού Σαάντ Χαρίρι για κυβέρνηση έως 18 υπουργών λέγοντας πως είναι προτιμότερο ένα διευρυμένο σχήμα που θα αντιπροσωπεύει καλύτερα τις πολιτικές δυνάμεις του Λιβάνου και του λαού.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ενοποίηση των ενεργειακών συστημάτων Ρωσίας, Ιράν και Αζερμπαϊτζάν

Πιθανές προκλήσεις του ΝΑΤΟ στη Βαλτική: Μια ανάλυση των επερχόμενων ασκήσεων

Επίσημα νεκρός ο ηγέτης της Χεζμπολάχ-Ποιος ήταν ο Χασάν Νασράλα (upd)

Δηλώσεις Αλί Χαμενεΐ σχετικά με τις πρόσφατες ισραηλινές επιθέσεις στον Λίβανο

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα