ΑΘΗΝΑ
12:57
|
28.04.2024
Στις σόλες τους υπάρχει μια σταγόνα ανθρώπινου αίματος – Στοχοποιείται η καλλιτεχνική κολεκτίβα MSCHF του Μπρούκλιν.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η εταιρεία Nike προσφεύγει στη δικαιοσύνη κατά της κολεκτίβας καλλιτεχνών MSCHF του Μπρούκλιν με αφορμή τη δημιουργία ενός αμφιλεγόμενου ζεύγους παπουτσιών που φέρει την ονομασία “Παπούτσια του Σατανά” και στις σόλες τους περιέχουν μια σταγόνα ανθρώπινου αίματος.

Τα αθλητικά παπούτσια κόστους 1.018 δολαρίων φέρουν πάνω τους έναν ανεστραμμένο σταυρό, μία πεντάλφα και τις λέξεις “ Λουκάς 10:18”  και φτιάχτηκαν έχοντας ως μοντέλο τους τα Nike Air Max 97s. O ΜSCHF κυκλοφόρησε 666 ζευγάρια τη Δευτέρα σε συνεργασία με τον ράπερ Lil Nas x και όπως ανακοίνωσε ξεπούλησε σε λιγότερο από ένα λεπτό.

Η Nike κατέθεσε μήνυση για παραβίαση του εμπορικού της σήματος.

Η κολεκτίβα MSCHF κυκλοφόρησε τα αθλητικά παπούτσια, χρώματος κόκκινου και μαύρου, με αφορμή την κυκλοφορία του τελευταίου τραγουδιού του ράπερ Montero, που έκανε το ντεμπούτο του στο YouTube την περασμένη Παρασκευή. Στο βίντεο ο ράπερ κατεβαίνει από έναν στύλο στριπτίζ από τον Παράδεισο στην Κόλαση, φορώντας το συγκεκριμένο ζευγάρι παπουτσιών.

Η εικόνα και η επιγραφή στα παπούτσια παραπέμπουν σε εδάφιο του ευαγγελιστή Λουκά (10:18) το οποίο αναφέρει: “Είδα τον Σατανά να πέφτει σαν αστραπή από τον ουρανό”.

Η Nike υποστηρίζει ότι δεν ενέκρινε τη χρήση των Nike Air Max για τη δημιουργία αυτή και ότι σε καμία περίπτωση δεν θέλει να συνδεθούν με το όνομά της. Η εταιρεία ζητεί από το δικαστήριο της Νέας Υόρκης να σταματήσει την κυκλοφορία των εν λόγω παπουτσιών στην αγορά.

Πηγή: BBC

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Νέο βίντεο με ισραηλινούς ομήρους έδωσε στη δημοσιότητα η Χαμάς

Ο Στόλος της Ελευθερίας αναβάλλει το ταξίδι του στη Γάζα

Οργή κατά Μπάιντεν στο ετήσιο δείπνο της Ένωσης Ανταποκριτών του Λευκού Οίκου

Θεσσαλονίκη: Υπό έλεγχο η φωτιά σε κέντρο διασκέδασης στο λιμάνι

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα