ΑΘΗΝΑ
21:56
|
09.06.2026
Ο αγροτοσυνδικαλιστής Κάρλος Βιντάλ είναι ο 38ος κοινωνικός ηγέτης που πέφτει θύμα δολοφονίας μέσα στο 2021.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Για νέο κύμα βίας κατά ηγετών κοινωνικών και συνδικαλιστικών κινημάτων κάνουν λόγο ακτιβιστές υπέρ των ανθρωπίνων και δημοκρατικών δικαιωμάτων στην περιοχή Βάλε ντελ Καύκα της Κολομβίας. Την ίδια στιγμή, το Ινστιτούτο Σπουδών Ανάπτυξης και Ειρήνης με τη σειρά του επισημαίνει πως ο Βιντάλ είναι ο 38ος κοινωνικός ηγέτης που πέφτει θύμα δολοφονίας μέσα στο 2021.

Ως τελευταία περίπτωση δολοφονίας κοινωνικού ηγέτη οι ακτιβιστές αναφέρουν εκείνη του αγροτοσυνδικαλιστή Κάρλος Βιντάλ, γνωστού για την έντονη δραστηριότητά του στην κοινότητα της Φλόριντα.

Η αστυνομία ερευνά τα γεγονότα καθώς δεν υπάρχουν πληροφορίες σχετικά με το κίνητρο του εγκλήματος ή πιθανούς δράστες, ωστόσο η πλειονότητα των ηγετών που έχουν δολοφονηθεί θεωρείται πως έχει να κάνει με την δράση ακροδεξιών παραστρατιωτικών ομάδων ή ναρκεμπόρων.

Υπενθυμίζεται πως το 2020 έλαβαν χώρα στην Κολομβία 309 δολοφονίες ακτιβιστών (αγροτοσυνδικαλιστών, φεμινιστριών, ακτιβιστών της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας) και 64 δολοφονίες πρώην ανταρτών.

Πηγές: Telesur

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Το Ισραήλ εμποδίζει το ταξίδι 17.000 ασθενών από τη Γάζα για θεραπεία

Βουλή: Ψηφίσθηκε κατά πλειοψηφία επί της Αρχής το ν/σ. «Εφαρμογή Συμφώνου για Μετανάστευση και Άσυλο»

Ο Τραμπ λέει ότι το Ιράν κατέρριψε αμερικανικό ελικόπτερο πάνω από το Ορμούζ, υπόσχεται να απαντήσει

Γαλλία: 132 συντονιστές σχολικών δραστηριοτήτων τέθηκαν σε διαθεσιμότητα στο Παρίσι

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα