ΑΘΗΝΑ
13:10
|
30.04.2024
Σε εξέλιξη βρίσκεται η εκλογική διαδικασία για την ανάδειξη τοπικών κοινοβουλίων και κυβερνήσεων σε πέντε πολιτείες της Ινδίας.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Σε εξέλιξη βρίσκεται η εκλογική διαδικασία για την ανάδειξη τοπικών κοινοβουλίων και κυβερνήσεων σε πέντε πολιτείες της Ινδίας. Συγκεκριμένα, πρόκειται για τις πολιτείες Ταμίλ Ναντού, Κέραλα, Δυτική Βεγγάλη, Ποντιτσέρυ και Ασάμ.

Οι εκλογές λαμβάνουν χώρα σε μια συγκυρία αύξησης των κρουσμάτων της νόσου Covid-19 σε εθνικό επίπεδο, και με τις αρχές να κάνουν λόγο για πιστή τήρηση των πρωτοκόλλων υγείας.

Η ψηφοφορία ξεκίνησε στις 7 το πρωί και θα συνεχιστεί έως τις 6 το απόγευμα στο Ασάμ, 6:30 στη Δυτική Βεγγάλη και 7 στις υπόλοιπες πολιτείες.

Ο πρωθυπουργός Ναρέντρα Μόντι προέτρεψε τους πολίτες να συμμετάσχουν μαζικά στις εκλογές, με το κόμμα του, το εθνικιστικό Μπαρατίγια Τζανάτα (BJP) να αναμετράται σε αρκετές από τις πολιτείες με τα κόμματα της αντιπολίτευσης σε μια μάχη «στήθος με στήθος».

Η καταμέτρηση των ψήφων στις πέντε πολιτείες θα ολοκληρωθεί στις 5 του Μάη,όταν θα έχουν διεξαχθεί σε κάθε επιμέρους τμήμα των πολιτειών οι εκλογές.

Πηγές: Xinhua

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ο ποδοσφαιρικός Παναθηναϊκός ως μια διδακτική ιστορία

Νέα Αριστερά για Βαρτζόπουλο: Η Ν.Δ. συνεχίζει να προωθεί τον ακροδεξιό λόγο

Σερβιτόροι εναντίον μαγείρων

Εισβολή της αστυνομίας στο πανεπιστήμιο της Βιρτζίνια-Χημικά και βία κατά διαδηλωτών

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα