ΑΘΗΝΑ
19:28
|
22.09.2024
Ξεχνούν στο σπίτι οι Ισραηλινοί τις μάσκες σε δημόσιους χώρους από την ερχόμενη Κυριακή! Η ανοσία της αγέλης, φαίνεται πως επιτεύχθηκε χάρη στους εμβολιασμούς.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Πέφτουν οι μάσκες στο Ισραήλ από την ερχόμενη Κυριακή σε όλους τους εξωτερικούς χώρους! Το ανακοίνωσε απόψε ο Ισραηλινός υπουργός Υγείας, Γιούλι Εντελστάιν επικαλούμενος τα θεαματικά αποτελέσματα της επιτυχούς εκστρατείας εμβολιασμού του γενικού πληθυσμού αδράττοντας την αφορμή της σημερινής Εθνικής Επετείου για την Ημέρα των Πεσόντων.

Health minister: Israel will talk to Russia on claims of working virus  vaccine | The Times of Israel

Σε δήλωσή του ο Εντελστάιν τόνισε πως έδωσε εντολή στον γενικό γραμματέα του υπουργείου Σίζι Λεβί να υπογράψει διάταγμα που καθιστά μη υποχρεωτική τη χρήση τους σε όλους τους ανοικτούς, δημόσιους χώρους. Η μάσκα υγειονομικής προστασίας, ωστόσο, θα εξακολουθήσει να είναι απαραίτητη στους κλειστούς χώρους.

Η απόφαση ανακοινώνεται καθώς πλέον έχει εμβολιαστεί και με τις δύο δόσεις εμβολίου πάνω από το 50% του συνολικού πληθυσμού με αποτέλεσμα τη σημαντική μείωση κρουσμάτων (θανατηφόρων και μη).

Επιτεύχθηκε η “ανοσία αγέλης”

Ο Ίραν Σίγκα, ειδικός βιολόγος στο Ινστιτούτο Επιστημόνων Βάιζμαν μιλώντας στο τηλεοπτικό δίκτυο Channel 12 εκτίμησε ότι πλέον ο πληθυσμός έχει αποκτήσει τη λεγόμενη “ανοσία” της αγέλης. Πρότεινε ως εκ τούτου άρση των περισσότερων περιοριστικών μέτρων και το άνοιγμα της οικονομίας.

Νωρίτερα, το ισραηλινό υπουργικό συμβούλιο ψήφισε την πλήρη επαναλειτουργία των σχολείων από την Κυριακή, όλων των τάξεων και των δύο βαθμίδων εκπαίδευσης.

Τα τελευταία στοιχεία του ισραηλινού υπουργείου Υγείας ανέφεραν την Τετάρτη μόλις 196 νέα κρούσματα σε σύνολο 836.699 κρουσμάτων από την αρχή της πανδημίας.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ρωσία: Νέα προηγμένη μέθοδος διάγνωσης της επιληψίας σε ασθενείς

Ρωσία: Νέα πρωτοπόρα μέθοδος για τη θεραπεία της νόσου Αλτσχάιμερ

Νέα έρευνα εικάζει την προέλευση της Covid-19

ΕΟΦ: Απαγόρευση διάθεσης και διακίνησης συμπληρώματος διατροφής

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα