ΑΘΗΝΑ
11:30
|
27.04.2024
Προαναγγελία για μηνυτήρια αναφορά σε βάρος της γενικής γραμματέας Αντιεγκληματικής Πολιτικής.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Μηνυτήρια αναφορά σε βάρος της γενικής γραμματέα Αντιεγκληματικής Πολιτικής, Σοφίας Νικολάου, προανήγγειλε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και αναπληρωτής τομεάρχης Διαφάνειας, Παύλος Πολάκης, κατηγορώντας την για 35 έως 40 απευθείας αναθέσεις από το περασμένο έτος.

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό “Στο Κόκκινο” ο αναπληρωτής τομεάρχης Διαφάνειας του ΣΥΡΙΖΑ έκανε λόγο για διασπάθιση δημοσίου χρήματος. “Ετοιμάζουμε τη μηνυτήρια αναφορά για την κα. Νικολάου. Με αναλυτική ενημέρωση της Εισαγγελίας για όλες αυτές τις συμβάσεις, τις 35-40 περίπου αναθέσεις που έχει κάνει από πέρυσι που βγάζει σε δυσθεώρητα ύψη τη διασπάθιση του δημοσίου χρήματος και όταν λέω διασπάθιση εννοώ την τιμή με την οποία αγόρασε η κα. Νικολάου με την τιμή που αγόρασαν άλλες υπηρεσίες του Δημοσίου την ίδια μέρα. Είναι τεράστιο πραγματικά”, είπε χαρακτηριστικά ο Παύλος Πολάκης και συνέχισε: “Η ΝΔ εργαλειοποίησε την πανδημία νομοθετώντας μέσω Πράξεων Νομοθετικού Περιεχομένου, το δικαίωμα απ’ ευθείας αναθέσεων εις βάρος του Δημοσίου συμφέροντος, εκτινάσσοντας στα ύψη την διασπάθιση του Δημοσίου χρήματος”.

“Πέρα από τη διασπάθιση του δημοσίου χρήματος, μας κοροϊδεύουν ξεκάθαρα”, είπε ο κ Πολάκης, στηλιτεύοντας την προμήθεια υγειονομικού υλικού από αμφισβητήσιμους προμηθευτές που άλλαξαν τον κύκλο των δραστηριοτήτων τους προκειμένου να αναλάβουν την δουλειά.

“Πρόκειται για το επιτελικό κράτος στα καλύτερα του. Αγόρασαν ακόμα και από τον ίδιο αμφιλεγόμενο  προμηθευτή, κατάφεραν να αγοράσουν μέσα ατομικής προστασίας και υγειονομικό υλικό μέχρι και σε υπερτριπλάσια τιμή κι όλο αυτό με τον μανδύα της εξυπηρέτησης των επειγουσών αναγκών της πανδημίας”, τόνισε.

Εγκληματικές οι ευθύνες της κυβέρνησης στη διαχείριση της πανδημίας

Ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Υγείας καταλόγισε επίσης εγκληματικές ευθύνες στην κυβέρνηση για τη διαχείριση της πανδημίας, ενώ κατηγόρησε την επιτροπή των λοιμωξιωλόγων ότι κωφεύει στο αίτημα για έγκριση των θεραπειών με μονοκλωνικά αντισώματα. “Εγκληματούν γιατί από τους 104 θανάτους που είχαμε εχθές, τουλάχιστον 40 θα μπορούσαν να είχαν αποφευχθεί αν τους χορηγούνταν θεραπεία με τα μονοκλωνικά αντισώματα. Είναι αδιανόητο, έχουμε την θεραπεία αλλά δεν μπορούμε να τη δώσουμε στους ασθενείς” είπε χαρακτηριστικά στον ραδιοφωνικό σταθμό “Στο Κόκκινο”.

Θα είχαμε πλήρη αναπαράσταση της Μάχης της Κρήτης

Απαντώντας σχετικά με την ακύρωση της εκδήλωσης που ήθελαν να κάνουν απόγονοι των νεοναζί για να τιμήσουν τους αλεξιπτωτιστές της μάχης της Κρήτης, ο κ. Πολάκης τόνισε ότι “θα ήταν μεγάλη προσβολή των νεκρών της Κρήτης και των ανθρώπων που έδωσαν την μάχη κατά του φασισμού που ευτυχώς, χάρη στην αντίδραση τοπικών φορέων, ακυρώθηκε, γιατί θα είχαμε πλήρη αναπαράσταση της επιχείρησης”.   Όπως είπε, “χρειάζεται επαγρύπνηση όλων των δημοκρατικών πολιτών γιατί το φίδι του ναζισμού που σέρνεται στο χώμα, προσπαθεί να βγάλει κεφάλι, μετρώντας αντιδράσεις”.

Πηγή: Στο Κόκκινο

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πυρά κατά της πρύτανη του Κολούμπια για την καταστολή φιλοπαλαιστίνιων διαδηλωτών

Αγώνες για τους εκτελεσθέντες της Καισαριανής: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις την Κυριακή

Χαλκίδα: Πέταξαν σκύλο σε κάδο σκουπιδιών και έβαλαν φωτιά

Δολοφονία Λυγγερίδη: Στην Ευελπίδων σήμερα οι κατηγορούμενοι

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα