ΑΘΗΝΑ
18:14
|
27.04.2024

Η πιο πρόσφατη δημοσκόπηση της Opinion Poll δείχνει ένα μεγάλο προβάδισμα της ΝΔ στην πρόθεση ψήφου έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, με 20,2%. Σύμφωνα με την έκθεση, […]

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η πιο πρόσφατη δημοσκόπηση της Opinion Poll δείχνει ένα μεγάλο προβάδισμα της ΝΔ στην πρόθεση ψήφου έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, με 20,2%.

Σύμφωνα με την έκθεση, οι πολίτες ανταποκρίνονται θετικά στη διαχείριση του πρωθυπουργού στην κρίση του Έβρου και την πανδημία του κορωνοϊού, με το 82% των ερωτηθέντων να δηλώνει ικανοποιημένο από τη συνολική στάση του πρωθυπουργού, ο οποίος χαίρει υψηλής δημοφιλίας της τάξης του 69% με θετικό ισοζύγιο θετικών – αρνητικών απόψεων 43%.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, από την άλλη, παρουσιάζει δημοφιλία της τάξης του 28% και αρνητικό ισοζύγιο 31%.

Στην πρόθεση ψήφου, η ΝΔ συγκεντρώνει ποσοστό 40.2% έναντι 20% του ΣΥΡΙΖΑ, το ΜΕΡΑ 25 εμφανίζει οριακή άνοδο ενώ τα υπόλοιπα κόμματα εμφανίζουν οριακές μειώσεις στα ποσοστά τους.

Συγκεκριμένα : ΚΙΝΑΛ 4.5% ( από 5%) , Κ.Κ.Ε 5%( 5.5%) , ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ 4% ( 4,5%) και ΜΕΡΑ 25  3% ( 2%).

Στο ερώτημα “ποιον θεωρείτε καταλληλότερο πρωθυπουργό”, ο Κυριάκος Μητσοτάκης λαμβάνει ποσοστό 52% έναντι 19,5% του Αλέξη Τσίπρα.

Όσον αφορά τις αξιολογήσεις των υπουργών της κυβέρνησης, στην πρώτη τριάδα βρίσκονται οι Βασίλης Κικίλιας, Τάκης Θεοδωρικάκος και Νίκος Δένδιας, και ακολουθούν οι Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, Νίκος Παναγιωτόπουλος, Χρήστος Σταϊκούρας, Κυριάκος Πιερρακάκης , Νίκη Κεραμέως , Άδωνης Γεωργιάδης και Κώστας Χατζηδάκης.

Φωτογραφία: Opinion Poll
Φωτογραφία: Opinion Poll
Φωτογραφία: Opinion Poll
Φωτογραφία: Opinion Poll
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα