ΑΘΗΝΑ
16:11
|
28.04.2024
Οι φιλόδοξοι στόχοι του Μπάιντεν για την μείωση των αερίων του θερμοκηπίου κάνουν καλό στις μπίζνες εταιριών Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Φιλόδοξους στόχους για μείωση των αερίων του θερμοκηπίου κατά μέσο όρο γύρω στο 50% ως το 2030 και την προώθηση πολιτικών και καινοτόμων τεχνολογιών και επιστημονικών εφαρμογών που θα καταστήσουν εφικτό τον εκσυγχρονισμό της οικονομίας σε διεθνές επίπεδο δημιουργώντας νέες ευκαιρίες καπιταλιστικής ανάπτυξης έθεσαν σήμερα το απόγευμα οι περισσότεροι ξένοι ηγέτες που συμμετέχουν στη τηλεδιάσκεψη του Αμερικανού προέδρου Τζο Μπάιντεν για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής.

Παρατηρώντας ωστόσο κανείς την κεντρική ομιλία του Αμερικανού προέδρου και άλλων ηγετών αποκομίζει την αίσθηση πως η κλιματική αλλαγή χρησιμοποιείται περισσότερο σαν αφορμή για έναν σημαντικό μετασχηματισμό της οικονομίας με βασικούς οφελημένους τεράστιες εταιρίες και προηγμένα τεχνολογικά ινστιντούτα που δραστηριοποιούνται γύρω από τη λεγόμενη “πράσινη οικονομία” και τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας. Πιθανοί χαμένοι σε αυτό το νέο πεδίο δράσης και οικονομικού ανταγωνισμού διεθνούς επιπέδου; Κολοσσοί της Ενέργειας που διαφεντεύουν ως σήμερα την “καρδιά” της διεθνούς οικονομίας αξιοποιώντας υδρογονάνθρακες και άλλο ορυκτό πλούτο και δυσκολεύονται να μετεξελιχθούν ή να αναλάβουν νέους ρόλους…

Climate change: Biden summit to push for 'immediate' action - BBC News

Ο Αμερικανός πρόεδρος στην κεντρική ομιλία του εμφάνισε την κλιματική αλλαγή ως “υπαρξιακή απειλή” και “υπαρξιακή πρόκληση” και την δεκαετία 2020-2030 ως “κρίσιμη” για το μέλλον της ανθρωπότητας και για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής ώστε η αύξηση της μέσης θερμοκρασίας στον πλανήτη να μην υπερβεί τον ενάμιση βαθμό Κελσίου τα επόμενα χρόνια.

Why was Pakistan left out of Biden's climate summit?

Ανακοίνωσε έτσι τη μείωση των αερίων του θερμοκηπίου στις ΗΠΑ κατά 50 με 52% ως το 2030 με βάση τα επίπεδα ρύπων του 2005. Ισχυρίστηκε ότι η προώθηση πράσινων τεχνολογικών και καινοτόμων επιστημονικών εφαρμογών θα δημιουργήσει εκατομμύρια καλοπληρωμένες θέσεις εργασίας δημιουργώντας δυνατότητες ευημερίας για εκατομμύρια εργαζόμενους, αγρότες, επιστήμονες.

Προειδοποιώντας για «το τίμημα της απραξίας» έκανε έκκληση στον υπόλοιπο κόσμο να ακολουθήσει το αμερικανικό παράδειγμα ζητώντας από όλες τις χώρες, προηγμένες και αναπτυσσόμενες να αναλάβουν δράση γιατί “καμία χώρα δεν μπορεί να αντιμετωπίσει μόνη της” την κρίση.

Ανάλογες τοποθετήσεις, φιλόδοξους στόχους, και “δεσμεύσεις” για αλλαγή οικονομικής και ενεργειακής πολιτικής σε πιο “πράσινους” τόνους πήραν στη συνέχεια δεκάδες άλλοι από τους περίπου 40 ηγέτες που συμμετέχουν στη διήμερη τηλεσύνοδο για το κλίμα που ολοκληρώνεται αύριο.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ανδρουλάκης: Ο κ. Μητσοτάκης να πει ξεκάθαρα τι συμβαίνει στο ΥΠΕΣ

Η Μελόνι ανακοίνωσε την υποψηφιότητά της στις Ευρωεκλογές

Πέντε κατακτήσεις των γυναικών στην ΕΣΣΔ

ΜέΡΑ25 για έφοδο ΕΛ.ΑΣ σε σπίτι φοιτήτριας: «Η τρομοκρατία δεν θα περάσει»

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα