ΑΘΗΝΑ
07:57
|
26.06.2024
Ο υπουργός Οικονομικών ευελπιστεί πως η εφαρμογή των μέτρων θα αποβεί θετικά καταλυτική για επιχειρήσεις και νοικοκυριά.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Τις πέντε φορολογικές ελαφρύνσεις για την πρόσθετη σημαντική στήριξη επιχειρήσεων και νοικοκυριών που ανακοίνωσε σήμερα το πρωί ο Πρωθυπουργός, εξειδικεύει σε δήλωσή του ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας.

Ο υπουργός Οικονομκών τονίζει στη δήλωσή του πως προωθείται η υλοποίηση πέντε μέτρων – «γέφυρα» προς τη μετά-κορονοϊό εποχή, μέσω των οποίων επιχειρείται πρόσθετη στήριξη σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις, ώστε να ανασυνταχθούν μετά τη δοκιμασία της πανδημίας.

Παράλληλα, επιχειρείται η εφαρμογή μέτρων -“καταλύτες” για την οικονομική ανάπτυξη και την προσέλκυση νέων επενδύσεων.

Αναφερόμενος στα μέτρα αυτά ο Σταϊκούρας ξεχωρίζει:

1ο.Τη μείωση από φέτος, σε μόνιμη βάση, της προκαταβολής φόρου στο 55% για όλα τα φυσικά πρόσωπα που ασκούν επιχειρηματική δραστηριότητα.

2ο. Μειώνεται, σε μόνιμη βάση, για τα νομικά πρόσωπα και τις νομικές οντότητες η προκαταβολή φόρου από το 100% στο 80% από το 2022.Ειδικά για φέτος, αυτή μειώνεται ακόμη περισσότερο, στο 70%.

3ο. Μειώνεται, σε μόνιμη βάση, από το 2022 (φορολογικό έτος 2021) ο συντελεστής φόρου όλων των νομικών προσώπων και νομικών οντοτήτων, από το 24% στο 22%.

4ο. Επεκτείνεται η μείωση κατά τρεις ποσοστιαίες μονάδες των ασφαλιστικών εισφορών των μισθωτών του ιδιωτικού τομέα και το 2022.

5ο. Επεκτείνεται η αναστολή ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης στον ιδιωτικό τομέα και το 2022.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο Τζούλιαν Ασάνζ είναι ελεύθερος

Συμφώνησε να παραδεχτεί την ενοχή του για την κατηγορία τής κατασκοπείας και θα επιστρέψει στην Αυστραλία μετά από την πολύχρονη καταδίωξη που υπέστη.
ΣΥΝΑΦΗ

Ενάντια στη σύγχυση: Λίγες αυτονόητες σκέψεις μπροστά στο αδιανόητο

Γερμανικές αντιδράσεις για την 6ήμερη εργασία στην Ελλάδα

Έρχονται μεγάλες ανατιμήσεις σε εκατοντάδες φάρμακα

Διάγγελμα του προέδρου της Κένυας μετά την έκρηξη βίας απέναντι στη βαριά φορολογία

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα