ΑΘΗΝΑ
09:10
|
28.04.2024
Ξεκάθαρο προβάδισμα της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ καταγράφεται σε δημοσκόπηση της εταιρείας Μarc που διενεργήθηκε για την εφημερίδα Πρώτο Θέμα.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ξεκάθαρο προβάδισμα της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ καταγράφεται σε δημοσκόπηση της εταιρείας Μarc που διενεργήθηκε για την εφημερίδα Πρώτο Θέμα και την αυριανή έκδοσή της, επιβεβαιώνοντας ότι η κυβέρνηση φαίνεται να ξεπερνάει την καμπή των προηγούμενων μηνών.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την αναγωγή επί των εγκύρων, η Νέα Δημοκρατία προηγείται με 39,3%, διατηρώντας ισχυρό προβάδισμα 16,6 ποσοστιαίων μονάδων έναντι του ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος συγκεντρώνει 22,7%. Χωρίς την αναγωγή επί των εγκύρων, η διαφορά είναι στο 15,4%, με τη ΝΔ να συγκεντρώνει ποσοστό 36,4%, έναντι 21% του ΣΥΡΙΖΑ.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση καταλληλότερος πρωθυπουργός αναδεικνύεται ο Κυριάκος Μητσοτάκης, με ποσοστό 51,3% έναντι 22% του Αλέξη Τσίπρα.

Το 77% κρίνει αρνητικά την τακτική Τσίπρα και τους υψηλούς τόνους που έχει επιλέξει, ενώ το 53,54% κρίνει θετικά τις κυβερνητικές πρωτοβουλίες. Χαρακτηριστικό είναι ότι μετά από 15 μήνες διαχείρισης της πανδημίας, την θέση της καταγεγραμμένης μέχρι πρότινος κόπωση των πολιτών παίρνει μία μικρή βελτίωση στα ποσοστά του κυβερνώντος κόμματος και της δημοφιλίας του πρωθυπουργού. Στον αντίποδα, οι πολίτες αποδοκιμάζουν τον ΣΥΡΙΖΑ για την αντιπολιτευτική του τακτική.

Πηγές: Πρώτο Θέμα

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Μαρούσι: Ένας νεκρός σε επεισόδιο με πυροβολισμούς

Πασχαλινό ωράριο: Ανοικτά τα μαγαζιά, σήμερα Κυριακή

Πασχαλινή γιορτή αλληλεγγύης από τους Γιατρούς του Κόσμου

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις λόγω των αγώνων για τους εκτελεσθέντες της Καισαριανής

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα