ΑΘΗΝΑ
06:08
|
20.09.2024
Ενώ τα θύματα της τραγωδίας αυξάνονται, οι διαδηλωτές απαιτούν δικαιοσύνη και εγκαλούν την κυβέρνηση για αμέλεια
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Εκατοντάδες διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν στην πρωτεύουσα του Μεξικό την Παρασκευή απαιτώντας δικαιοσύνη για τους ανθρώπους που σκοτώθηκαν όταν τη Δευτέρα (3/5) κατέρρευσε τμήμα γέφυρας του μετρό σε πολυσύχναστο σημείο.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του AFP, ο αριθμός των νεκρών αυξήθηκε στους 26 την Παρασκευή (7/5), όταν μια γυναίκα που νοσηλευόταν μετά από σοβαρό τραυματισμό που υπέστη κατά το ατύχημα κατέληξε. Τα βαθύτατα συλλυπητήριά της εξέφρασε η δήμαρχος της Πόλης του Μεξικού Claudia Sheinbaum, προσθέτοντας ότι οι γιατροί κάνουν ό,τι μπορούν για να φροντίσουν τους υπόλοιπους τραυματίες.

Διαδηλωτές που είχαν ξεκινήσει από διάφορα μέρη της Πόλης του Μεξικό συγκεντρώθηκαν στον τόπο του ατυχήματος για να αποτίσουν φόρο τιμής στα θύματα με κεριά και λουλούδια. Σημειώθηκαν μικρά επεισόδια καθώς, σύμφωνα με το δημοσίευμα, η αστυνομία επιχείρησε να εμποδίσει τους διαδηλωτές να πλησιάσουν τον τόπο της τραγωδίας, ωστόσο εν τέλει υποχώρησε. Οι διαδηλωτές φώναζαν «δικαιοσύνη!» και «παρών» ενώ διαβάζονταν τα ονόματα των θυμάτων και κρατούσαν πανό που κατηγορούσε τους πολιτικούς που διοικούν την πρωτεύουσα από το 1997.

 «Είμαι εδώ για να εκφράσω την αλληλεγγύη μου για όλους τους ανθρώπους που πέθαναν. Δεν έχουν πλέον φωνή» δήλωσε στο AFP η Briseida Noguez, κάτοικος της περιοχής και συμπλήρωσε ότι «αυτό που συνέβη οφείλεται στην αμέλεια και τη διαφθορά».

«Είναι ντροπή για την κοινωνία, για την κοινότητά μας. Ελπίζω ότι όλοι οι άνθρωποι θα αναπαυθούν ειρηνικά και ελπίζουμε να απονεμηθεί δικαιοσύνη» δήλωσε ο 21χρονος Erick Medina.

Η γραμμή του μετρό που κατέρρευσε, η πιο καινούργια της πόλης, μαστίζεται από μια σειρά προβλημάτων από το 2012 που εγκαινιάστηκε. Μάλιστα, έχει ζητηθεί από τη νορβηγική εταιρεία μηχανικών DNV να βοηθήσει τους εισαγγελείς στη σχετική έρευνα, καθώς οι συγγενείς κατηγορούν την κυβέρνηση για αμέλεια και απαιτούν δικαιοσύνη.

Η κατάρρευση της γραμμής έχει δημιουργήσει προβλήματα σε δύο από τα πολύ κοντινά πρόσωπα του Προέδρου του Μεξικό, Andres Manuel Lopez Obrador, ο οποίος έχει υποσχεθεί μια διεξοδική έρευνα για να αποκαλύψει την αλήθεια πίσω από το ατύχημα, ενώ παροτρύνει τους ανθρώπους να μην κάνουν εικασίες για το ποιος πρέπει να κατηγορηθεί.

 Ένας εξ αυτών, ο δήμαρχος της Πόλης του Μεξικό, καλείται να απαντήσει σε ερωτήματα σχετικά με την ορθή συντήρηση του δικτύου από το 2018 που ανέλαβε τα καθήκοντά του, ενώ ο άλλος, πρώην δήμαρχος της Πόλης και νυν υπουργός Εξωτερικών, Marcelo Ebrard, επέβλεψε την δημιουργία και τα εγκαίνια της γραμμής που εμπλέκεται στη συντριβή όσο διατελούσε καθήκοντα δημάρχου.  

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πέθανε 55χρονη, στέλεχος της ΕΡΤ

Απαγόρευση καπνίσματος και σε εξωτερικούς χώρους σχεδιάζει η Ε.Ε.

Η Ε.Ε. θα δώσει 10 δισ. ευρώ στους πλημμυροπαθείς της κεντρικής Ευρώπης

Πόντιος Πιλάτος μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας ο Στόλτενμπεργκ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα