ΑΘΗΝΑ
17:35
|
06.06.2026
Ποιες είναι οι προϋποθέσεις για την υποδοχή των προσκυνητών.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Επιτρέπεται από σήμερα Τρίτη 11 Μαΐου και μέχρι νεωτέρας, υπό προϋποθέσεις, η είσοδος επισκεπτών στο Άγιο Όρος, με απόφαση του αναπληρωτή διοικητή του Αγίου Όρους, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών.

Να σημειωθεί ότι εξακολουθεί να επιβάλλεται η διενέργεια προληπτικών ελέγχων στα λιμάνια εισόδου του Αγίου Όρους σε οποιονδήποτε επιθυμεί να εισέλθει στον Ιερό Τόπο.

Όπως αναφέρει η σχετική απόφαση, επιτρέπεται η έκδοση ειδικών διαμονητηρίων με ανώτατο όριο ημερησίως:

1. Δέκα άτομα ανά Μονή
2. Πέντε άτομα ανά Κοινοβιακή Σκήτη
3. Δύο ανά ιδιόρρυθμη Σκήτη
4. Ένα άτομο ανά Ιερό Κελλί ή Καλύβη ή Ησυχαστήριο

Σημειώνεται ότι απαγορεύεται αυστηρά η μετακίνηση εισερχομένων στην Αθωνική Πολιτεία, σε άλλο εκτός του προσκαλούντος Ιερού καθιδρύματος.

Η είσοδος όλων των εισερχομένων θα συνεχίσει να πραγματοποιείται μετά από διενέργεια rapid test στα λιμάνια Ουρανούπολης, Ιερισσού κα Τρυπητής, πριν την επιβίβαση στα πλοία.

Τέλος επισημαίνεται ότι ισχύουν τα προβλεπόμενα της Ιεροκοιοτικής Εγκυκλίου για τις πανηγύρεις των Ιερών Μονών.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Voria.gr

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Στη φυλακή ο 41χρονος για τη γυναικοκτονία στην Καλαμάτα

Η «διπλωματία των κόκκινων πάντα»: Η Κίνα σπάει τον πάγο με την Ταϊβάν μέσω ανταλλαγής ζώων

Τζέιμς Γκάλμπρεϊθ: «Το Τέλος της Κανονικότητας και των Οικονομικών» – Δευτέρα 8/6 στο Πανεπιστήμιο Αθηνών

«6ος Αγώνας RUN BIKE CARE 2026» την Κυριακή 7 Ιουνίου-Ποιες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα ισχύσουν

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα