ΑΘΗΝΑ
17:18
|
27.04.2024
“Αδαής, άσχετη και επιλεκτικά εξοργισμένη” χαρακτηρίζεται η Σουηδή ακτιβίστρια μετά από ανάρτησή της στο Twitter για όσα συμβαίνουν στη Μέση Ανατολή.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Έντονες αντιδράσεις έχει προκαλέσει στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης η κίνηση της γνωστής ακτιβίστριας για το περιβάλλον και κατά της κλιματικής αλλαγής, Γκρέτα Τούνμπεργκ, να τοποθετηθεί σε μια συζήτηση για την κλιμάκωση της βίας στα σύνορα Ισραήλ-Γάζας. Πολλοί που έχουν κατά καιρούς στηρίξει τους αγώνες της νεαρής Σουηδής σχολιάζουν ότι πρέπει να είναι πιο προσεκτική στις μάχες που επιλέγει και ότι οι βόμβες και οι ρουκέτες απέχουν πολύ από τους ηλιακούς συλλέκτες ή τα σχέδια για μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου.

Η Γκρέτα Τούνμπεργκ, ειδικότερα, σχολίασε κάτω από μια ανάρτηση της Καναδής δημοσιογράφου, συγγραφέα και ακτιβίστριας, Ναόμι Κλάιν, τα εξής: “Θέλω να είμαι ξεκάθαρη: Δεν είμαι κατά του Ισραήλ ή της Παλαιστίνης. Ασφαλώς και είμαι αντίθετη απέναντι σε κάθε μορφή βίας ή καταπίεσης από οποιονδήποτε και οπουδήποτε. Και να σημειώσω ότι είμαι συντετριμμένη από τις εξελίξεις στο Ισραήλ και την Παλαιστίνη”.

Αυτή η ουδετερότητα της Γκρέτα Τούνμπεργκ έκανε πολλούς στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης να την χαρακτηρίσουν “αδαή, άσχετη και επιλεκτικά εξοργισμένη”.

Η Σουηδή επικρίθηκε επίσης για τις προτεραιότητές της: “Δεν είναι λογικό να ενδιαφέρεσαι περισσότερο για τις θαλάσσιες χελώνες από ό,τι για τους Παλαιστίνιους, ενήλικες και παιδιά, που δολοφονούνται σε μια εκστρατεία εθνοκάθαρσης”, σχολίασε ένας χρήστης. Η συγγραφέας και σχεδιάστρια Τζενίν Χαλίκ πρότρεψε την Γκρέτα Τούνμπεργκ να “σταθεί αυτή τη φορά στη σωστή πλευρά της ιστορίας”. Ο συγγραφέας Μαξ Μπλούμενταλ έγραψε ειρωνικά ότι ίσως η Τούνμπεργκ να εξοργιζόταν αν ο σημερινός τίτλος ειδήσεων ήταν: “Οι αρχές του Ισραήλ αρνούνται να προσφέρουν ηλιακούς συλλέκτες και θερμοκήπια στους Παλαιστίνιους αγρότες της Δυτικής Όχθης”.

Ο Φόλκερ Μπεκ, μέλος του κόμματος των Πρασίνων στη Γερμανία, απάντησε στη Σουηδή: “Έχεις κάτι να πεις για τις ρουκέτες της Χαμάς και ποια είναι η θετική τους συνεισφορά στο κλίμα;”

Πηγή: RT News

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Βελόπουλος: Προσβλητικές οι δηλώσεις Μητσοτάκη για καλές θέσεις εργασίας και υψηλές αμοιβές

Σακελλαρίδης: «Το σημαντικό για τη Νέα Αριστερά, είναι να πετύχουμε το μεγαλύτερο δυνατό ποσοστό»

Οι σοσιαλιστές οπαδοί καλούν τον Ισπανό πρωθυπουργό να παραμείνει στη θέση του

Θάνατος Ναβάλνι: Δεν βρίσκουν στοιχεία για ευθύνες Πούτιν οι μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα