ΑΘΗΝΑ
12:08
|
30.04.2024
Ανεμοστρόβιλοι που έπληξαν τις πόλεις Shengze και Wuhan της Κίνας άφησαν πίσω τους 10 νεκρούς και πάνω από 300 τραυματίες.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Αλλεπάλληλοι ανεμοστρόβιλοι σκότωσαν τουλάχιστον 10 άτομα στην κεντρική και ανατολική Κίνα το Σάββατο (15/5) και άφησαν πίσω τους περισσότερους από 300 τραυματίες, σύμφωνα με δημοσίευμα του Associated Press, που επικαλείται αξιωματούχους και τοπικά ΜΜΕ της Κίνας. Έξι άνθρωποι πέθαναν στην πόλη Wuhan και τέσσερις ακόμη στην πόλη Shengze, περίπου 400 χιλιόμετρα ανατολικά από την επαρχία Jiangsu, σύμφωνα με δηλώσεις της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Ένας ανεμοστρόβιλος χτύπησε αρχικά την πόλη Shengze, που βρίσκεται κοντά στη Σαγκάη στην ανατολική ακτή της Κίνας, περίπου στις 7 το απόγευμα της Παρασκευής, ανατρέποντας κτήρια και εργοστάσια και προκαλώντας ζημιά στις εγκαταστάσεις ηλεκτρικής ενέργειας, σύμφωνα με το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων Xinhua. Η κυβέρνηση της πόλης Shengze, δήλωσε με ανάρτησή της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ότι  τέσσερα άτομα είχαν πεθάνει και 149 άλλα ήταν σοβαρά τραυματισμένα. 

Στη συνέχεια, ένας ακόμη ανεμοστρόβιλος με ταχύτητα ανέμου 86 χιλιόμετρα την ώρα χτύπησε τη Wuhan περίπου στις 8:40 το βράδυ, καταστρέφοντας 27 σπίτια και προκαλώντας διακοπή ρεύματος σε 26.600 νοικοκυριά, σύμφωνα με το  Xinhua, ενώ 130 σπίτια έχουν υποστεί ζημιές. Καταστράφηκαν επίσης ένα υπόστεγο εργοταξίου και δύο γερανοί. Η κυβέρνηση της Wuhan δήλωσε ότι έξι άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και 218 τραυματίστηκαν.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Θεσσαλονίκη: 12χρονος απείλησε με μαχαίρι συμμαθητή του 

Χανιά: Εργατικό ατύχημα στην αποκομιδή απορριμμάτων

Λονδίνο: Συνελήφθη ο δράστης της επίθεσης με σπαθί

ΕΦΕΤ: Ανάκληση συσκευασμένης σταφίδας

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα