ΑΘΗΝΑ
06:09
|
27.09.2024
Πρότεινε η χρηματοδότηση των ΑΠΕ στο μέλλον να χρηματοδοτείται από τον ομοσπονδιακό προϋπολογισμό.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

«Πιστεύω ότι ο στόχος της υποβολής ενός ισοσκελισμένου ομοσπονδιακού προϋπολογισμού, που να μην χρειάζεται να βασισθεί στον κανόνα εξαίρεσης του Συντάγματος, θα είναι εφικτός το 2023 ή το 2024. Θα χαιρόμουν αν ο ομοσπονδιακός Υπουργός Οικονομικών (ο Σοσιαλδημοκράτης Όλαφ Σολτς) υποβάλει έξυπνες προτάσεις για το 2023 σχετικά με το πώς μπορούμε να επιστρέψουμε στην συμμόρφωση με το φρένο χρέους αντί να σκέφτεται ξανά και ξανά σχέδια αύξησης φόρων» δήλωσε ο Γερμανός υπουργός Οικονομίας, Πέτερ Άλτμαϊερ σε συνέντευξη που έδωσε και δημοσιεύεται στο σημερινό φύλλο της εφημερίδας του Ντίσελντορφ «Rheinische Post».

«Η επέκταση των ανανεώσιμων πηγών Ενέργειας πρέπει τώρα να προχωρήσει πιο γρήγορα από ό, τι είχε προγραμματιστεί προηγουμένως. Αυτό δεν πρέπει να οδηγήσει σε αύξηση των τιμών ηλεκτρικής ενέργειας για ιδιωτικά νοικοκυριά και εταιρείες, γιατί αυτό θα κατέπνιγε την οικονομία και θα πίεζε υπερβολικά τα μικρά εισοδήματα» πρόσθεσε ο υπουργός.

Image

Εξήγησε δε πως για τον παραπάνω λόγο η χρηματοδότηση της αιολικής, της ηλιακής και της βιοενέργειας θα πρέπει στο μέλλον να χρηματοδοτείται από τον ομοσπονδιακό προϋπολογισμό και όχι άλλο από τους καταναλωτές μέσω του λογαριασμού ηλεκτρικής ενέργειας.

«Η τιμή της ηλεκτρικής ενέργειας πρέπει να μειωθεί σημαντικά στο μέλλον. Ο υπουργός Οικονομικών πρέπει να το εξασφαλίσει αυτό εάν ενδιαφέρεται σοβαρά για την προστασία του κλίματος» συμπλήρωσε ο Άλτμαϊερ, προτείνοντας σταθεροποίηση των κοινωνικών εισφορών στο 40% του ακαθάριστου μηνιαίου μισθού.

Δεν απέκλεισε τέλος την αύξηση μεμονωμένων φόρων, αναφέροντας: «Δεν θέλουμε και δεν χρειαζόμαστε υψηλότερη φορολογική επιβάρυνση κατά ή αμέσως μετά την κρίση του κορονοϊού».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα