ΑΘΗΝΑ
05:58
|
26.04.2024

Ο πολυεκατομμυριούχος Μάικ Μπλούμπεργκ αποχώρησε επίσημα χτες, Τετάρτη, από την κούρσα για το χρίσμα των Δημοκρατικών στις εκλογές του 2020, και δήλωσε την υποστήριξή του […]

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο πολυεκατομμυριούχος Μάικ Μπλούμπεργκ αποχώρησε επίσημα χτες, Τετάρτη, από την κούρσα για το χρίσμα των Δημοκρατικών στις εκλογές του 2020, και δήλωσε την υποστήριξή του στο Τζο Μπάιντεν. Ο Μάικ Μπλούμπεργκ, που είχε ακολουθήσει ανεξάρτητο προεκλογικό αγώνα και είχε υποστεί σοβαρότατη κριτική και για τα ποσά που έχει ξοδέψει και για την πολύ κακή παρουσία του στις δημόσιες τηλεοπτικές συζητήσεις, υποστήριζε ότι θα παραμείνει ως το τέλος της κούρσας. Ο ένατος πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο έχει ως τώρα δαπανήσει 500 εκατομμύρια στην προεκλογική του εκστρατεία, αλλά συγκέντρωσε μόλις πέντε εκλέκτορες, από τους έξι που εκλέγει η Αμερικανική Σαμόα.

Ο Μπλούμπεργκ, ο Πητ Μπούτατζιτζ, που στις αρχικές ψηφοφορίες φαινόταν να είναι η επιλογή που θα μπορούσε να “χτυπήσει‘ την υποψηφιότητα Σάντερς, και η Άμυ Κλομπατσαρ, παραιτήθηκαν όλοι ώστε να ενισχυθεί ο πρώην αντιπρόεδρος και, τώρα πια, κύριος αντίπαλος του Μπέρνυ Σάντερς, Τζο Μπάιντεν. 

“Μετά τα απογοητευτικά αποτελέσματα του Μπάιντεν στην Άιοβα και το Νιου Χαμσάιρ, το εμφανώς ταραγμένο κατεστημένο του Δημοκρατικού Κόμματος πάτησε το κουμπί πανικού και αποφάσισε να συναθροιστεί γύρω από εκείνον που θεωρούσε το μόνο αντίδοτο στο Σάντερς‘, γράφει, ερμηνεύοντας τις αποχωρήσεις, σε κεντρικό άρθρο του της Τετάρτης το CNBC. 

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα