ΑΘΗΝΑ
14:19
|
20.04.2024
Η Αντιπρόεδρος της Βουλής και βουλευτής του ΜέΡΑ25, Σοφία Σακοράφα, επιθεώρησε τις εργασίες στην Ακρόπολη και είδε εξαμβλώματα, "προχειρότητα και εγκληματική αδιαφορία".
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η Σοφία Σακοράφα, Αντιπρόεδρος της Βουλής και βουλευτής του ΜέΡΑ25 επισκέφθηκε χθες (Τρίτη 25/05) με κλιμάκιο συνεργατών της την  περιοχή του βορείου τείχους της Ακρόπολης προκειμένου να επιθεωρήσει τις εργασίες που εκτελούνται στο σημείο.

Όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση της κυρίας Σακοράφα, η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε “μετά από δημοσιεύσεις στον Τύπο που αφορούν στη νομιμότητα της ξύλινης σκαλωσιάς στη βάση του βορείου τείχους, όπου εκτελούνται εργασίες προκειμένου να ολοκληρωθεί η διαμόρφωση του χώρου για την εγκατάσταση του μηχανισμού του ανελκυστήρα  και καταγγελίες ότι δεν έχουν ακολουθηθεί οι νόμιμες διαδικασίες που προβλέπονται από την αρχαιολογική νομοθεσία”.

Το Kosmodromio.gr ήταν το πρώτο μέσο που κατήγγειλε (στις 17/05) την επικινδυνότητα και την ακαταλληλότητα του ικριώματος και το πρώτο που ανέδειξε τις αντιδράσεις του Συνδέσμου Επαγγελματιών Ικριωμάτων Ελλάδος (ΣΕΤΕ) για τον τρόπο με τον οποίο εκτελούνται οι εργασίες στην Ακρόπολη, υπό την καθοδήγηση της υπουργού πολιτισμού Λίνας Μενδώνη.

Η  κυρία Σακοράφα διαπίστωσε τη βασιμότητα των καταγγελιών, διαπιστώνοντας ότι η  όλη  κατασκευή  είναι  ξύλινη, με  ύψος πάνω  από 10 μέτρα, κατασκευασμένη από μη πιστοποιημένα υλικά και επικίνδυνη για την ασφάλεια των εργαζομένων. Στη δήλωσή της μετά την επιθεώρηση των εργασιών, χρησιμοποίησε σκληρή γλώσσα και υπογράμμισε ότι θα ζητήσει το υπ΄αρ. 196/14-5-2020 Δελτίο Ελέγχου της Επιθεώρησης Εργασίας.

Η δήλωση της Σοφίας Σακοράφα μετά την επίσκεψη στο σημείο:

“Αυτό το κατασκεύασμα της  παρανομίας, της προχειρότητας  και της εγκληματικής αδιαφορίας για την ασφάλεια των εργαζομένων ντροπιάζει και προσβάλλει όλη  την Ελλάδα. Αφού η Υπουργός Πολιτισμού αποφεύγει να κάνει το καθήκον της, καλώ τον κ. Πρωθυπουργό να διατάξει  την άμεση διακοπή των εργασιών και την καθαίρεση αυτού του εξαμβλώματος και  να εξετάσει πως και γιατί φτάσαμε σε αυτή την απαράδεκτη και επικίνδυνη εξέλιξη”. 

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα