ΑΘΗΝΑ
02:37
|
27.07.2024
Έχοντας χαλασμένο υπολογιστή τις τελευταίες μέρες. αποφάσισα να δω το δελτίο ειδήσεων του STAR.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Έχοντας χαλασμένο υπολογιστή τις τελευταίες μέρες (ναι, ζω ένα δράμα, αλλά δεν είναι του παρόντος) αποφάσισα να δω το δελτίο ειδήσεων του STAR.

Το δελτίο ανοίγει με πολεμικού τύπου ρεπορτάζ για τα ελληνοτουρκικά. Η κατασκευή του νέου φράχτη στον Έβρο, ακούω, είναι απόλυτη ανάγκη για την προστασία της πατρίδας από τις “εισβολές ορδών μεταναστών του Ερντογάν”, όπως χαρακτηρίστηκαν από τη Μάρα Ζαχαρέα οι πρόσφυγες και μετανάστες. “Δεν περνάει κουνούπι” διαβεβαίωσαν κάτοικοι της περιοχής. Επιπλέον, ο Ερντογάν, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, έχει (ή είχε) καρκίνο στο έντερο, έκανε κρυφά επέμβαση, ταυτόχρονα έχει και επιληψία και είναι παραληρηματικός. Επίσης, δεν έχει συνέλθει ακόμη από το χαστούκι της ελληνικής πλευράς.

Τι δεν παίζει ποτέ; Ότι ο ένα-πόδι-πριν-τον-τάφο Ερντογάν έχει ανατρέψει τους συσχετισμούς στη Λιβύη και ότι ο στρατάρχης Χαφτάρ που δεχθήκαμε με τιμές στην Αθήνα προ ολίγων μηνών βρίσκεται με την πλάτη στον τοίχο, καθώς φαίνεται πως χάνει και την στήριξη των Ρώσων. Ότι οι τουρκικές γεωτρήσεις στην Ανατολική Μεσόγειο συνεχίζουν απρόσκοπτα, αφού οι προστάτες μας και οι εταιρίες τους είδαν πως με τις τρέχουσες τιμές πετρελαίου είναι ασύμφορο να συνεχίσουν μια τόσο high risk επένδυση, ενώ η Τουρκία προφανώς δεν κοιτά μόνο το οικονομικό, αλλά και γεωπολιτικό συμφέρον της και κάνει έρευνες με δικά της πλοία, όχι με τις πλάτες άλλων. Ότι ο Ερντογάν επιχειρεί παρασκηνιακά αναθέρμανση σχέσεων με Αίγυπτο, αλλά και το Ισραήλ, το οποίο, όλως τυχαίως, απέφυγε να υπογράψει το τελευταίο κείμενο της πενταμερούς Ελλάδας-Αιγύπτου-Κύπρου-Γαλλίας-Εμιράτων. Προφανώς θα είναι άσχετο που και το ΝΑΤΟ κρατά στάση Πόντιου Πιλάτου, η οποία επίσης δεν αναφέρεται στο ρεπορτάζ. Ελλάδα και Κύπρος προορίζονται λοιπόν να μείνουν απολύτως ξεκρέμαστες, αλλά σε αυτές τις περιπτώσεις, όπως έστρωσες κοιμάσαι.

Το δελτίο ειδήσεων συνεχίζει με εκτενές ρεπορτάζ για το ζήτημα “της 34χρονης”: υπάρχει και σε δεύτερη φάση ζωντανή σύνδεση με το νοσοκομείο μετά την ολοκλήρωση άλλης μιας επέμβασης.

Ύστερα ακολουθεί ρεπορτάζ για τα μέτρα της κυβέρνησης που στηρίζει τις επιχειρήσεις και της ΕΕ που ρίχνει “μπαζούκα” όπως είπε ο πρωθυπουργός στη μάχη με τις συνέπειες της πανδημίας.

Στη συνέχεια παίζει ρεπορτάζ για το άνοιγμα των καφετεριών της εστίασης και γενικά του τουρισμού.

Μαθαίνουμε ποιά ελληνική παραλία είναι η πιο Covid free πανευρωπαϊκά.

Ακολουθεί ρεπορτάζ για τους μετανάστες και πρόσφυγες που φιλοξενούνται στην Ερμιονίδα και είχαν βρεθεί θετικοί στον κορονοϊό – ένας πραγματικός ρατσιστικός οχετός. Οι άνθρωποι αυτοί είχαν σπάσει τη δεύτερη καραντίνα που τους ειχε επιβληθεί και είχαν κατέβει στο κέντρο της πόλης με πορεία και πλακάτ στα χέρια: προφανώς κάτι ζητούσαν, δεν ακούστηκε ποτέ. Ακούστηκαν μόνο οι κραυγές μεσήλικων και γέρων ανδρών – ενδεχομένως αυτών που φοβούνταν μην κόλλησαν τον ιό από τις εκδιδόμενες μετανάστριες της δομής. “Παράγοντες” της περιοχής επέσειαν τον κίνδυνο για τον τουρισμό αν συνεχιστεί η φιλοξενία προσφύγων και μεταναστών στο ξενοδοχείο. Μαθαίνουμε πως ο υπουργός θα καταργήσει τη φιλοξενία σε ξενοδοχεία.

Το ρεπορτάζ μεταφέρεται στη Μόρια, όπου παρουσιάζονται οι συμπλοκές και τα μαχαιρώματα μεταξύ Αφγανών. Επισείεται ξανά ο κίνδυνος για τον τουρισμό.

Μετά αλλάζουμε κλίμα και παρουσιάζουμε τις αγαθοεργίες της Μαριάννας Βαρδινογιάννη (συμπτωματικώς συζύγου του αφεντικού του καναλιού) στο ίδρυμα ‘Ελπίδα’, παρουσία του υπουργού Υγείας Βασίλη Κικίλια.

Η είδηση της δολοφονίας του Τζόρτζ Φλόιντ από αστυνομικό στις ΗΠΑ παίζει για 60 δεύτερα πριν από την κόντρα του Τραμπ με το Twitter και μετά τις ακρίδες στην Ινδία, που περνάνε επίσης στα ψιλά. Αυτό που είναι πρώτη είδηση σε σχεδόν όλο τον κόσμο δεν απασχολεί καθόλου το δελτίο του STAR που ακόμα και σε αυτά τα 60 δεύτερα προβάλει κυρίως εικόνες από καταστροφές στη Μινεάπολη.

Ακολουθούν ειδήσεις για τον καιρό και κάποια κοσμικά και περνάμε στα αθλητικά.

Η είδηση της δικαίωσης του Δημάκη και της λήξης της απεργίας πείνας και δίψας του δεν έπαιξε ούτε δευτερόλεπτο. Οι ίδιοι που τον αποκαλούσαν “ληστή με το καλάσνικοφ” και ένα σωρό άλλα κοσμητικά, έθαψαν εντελώς την είδηση της δικαίωσης του.

Θα πεις κανείς: γιατί να ασχοληθείς, γιατί να μπείς στον κόπο και στον πόνο να παρακολουθήσεις τι λέει ένα συστημικό κανάλι;

Διότι, μας αρέσει δεν μας αρέσει, το παρακολουθούν εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι που σε πολλές περιπτώσεις δεν έχουν άλλες πηγές ενημέρωσης.

Διότι ο γκεμπελισμός είναι πάντα εκεί και το “πες πες, στο τέλος κάτι θα μείνει” έχει αποτέλεσμα.

Διότι, όπως διαπίστωσα, μετά το δελτίο ειδήσεων ακολουθεί το Master Chef που το βλέπετε όλοι (εντάξει, και εγώ καμιά φορά).

Η ανάγκη ύπαρξης ανεξάρτητων μέσων σε αυτή τη χώρα (όχι για να λένε τα δικά μας, αλλά για να κάνουν δημοσιογραφία) και η κάθαρση των μέσων της διαπλοκής είναι αναγκαίο αίτημα αν δε θέλουμε να ξυπνήσουμε με την “σοβαρή Χρυσή Αυγή” στην κυβέρνηση.

Υ.Γ.: Θέλω τον υπολογιστή μου πίσω.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Μια συμφωνία όνειδος

Οι αντιδράσεις για τη συμφωνία του πρωθυπουργού-καλλιτέχνη Έντι Ράμα και της πολιτικής εγγονής του Μουσολίνι, Τζόρτζια Μελόνι.
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα