ΑΘΗΝΑ
11:35
|
16.04.2024
Η αστυνομία συνέλαβε την Κιάρα ντε Μπλάσιο επειδή συμμετείχε σε διαδήλωση διαμαρτυρίας για τον Τορτζ Φλόιντ.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Πεδίο μάχης θυμίζουν οι μητροπόλεις των ΗΠΑ, καθώς συνεχίζονται οι διαδηλώσεις του κόσμου, τα άγρια επεισόδια και οι συγκρούσεις με την αστυνομία για τον αποτρόπαιο θάνατο του Αφροαμερικανού Τζορτζ Φλόιντ, ο οποίος τις τελευταίες του στιγμές εκλιπαρούσε για τη ζωή του, έχοντας στον λαιμό του το γόνατο του αδίστακτου αστυνομικού Ντέρεκ Τσάβιν.

Το βράδυ της Κυριακής, παρά την ανάπτυξη αστυνομικών δυνάμεων και σε ορισμένες περιπτώσεις την επιβολή απαγόρευσης της κυκλοφορίας, τα άγρια επεισόδια εξαπλώθηκαν στη Νέα Υόρκη, τη Φιλαδέλφεια, το Ντάλας, το Λας Βέγκας, το Σιάτλ, το Ντε Μόιν, το Μέμφις, την Ατλάντα, το Λος Αντζελες, το Μαϊάμι, το Πόρτλαντ, το Σικάγο, την Ουάσινγκτον.

Περισσότεροι από 4.000 διαδηλωτές συνελήφθησαν κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου σε διάφορες πόλεις της Αμερικής, μεταξύ των οποίων και η Κιάρα ντε Μπλάσιο, κόρη του δημάρχου της Νέας Υόρκης, Μπιλ ντε Μπλάσιο, ενώ συμμετείχε σε διαδήλωση διαμαρτυρίας στο Γκρίνουιτς Βίλατζ.

Σύμφωνα με το CNN, η 25χρονη Κιάρα φέρεται να ήταν ανάμεσα σε διαδηλωτές που εμπόδιζαν την κυκλοφορία στην περιοχή του Γκρίνουιτς Βίλατζ. Όπως αναφέρει η New York Post η αστυνομία της ζητήσε να μετακινηθεί, αλλά αυτή αρνήθηκε με αποτέλεσμα να συλληφθεί.

“Το σημείο (της διαδήλωσης) ήταν… hotspot, καθώς καίγονταν αστυνομικά οχήματα, ενώ άνθρωποι έβριζαν, εκτόξευαν αυτοκίνητα και συγκρούονταν με αστυνομικούς. Ηταν χιλιάδες διαδηλωτές εκείνη την στιγμή στο σημείο”, ανέφερε πηγή που είδε την κόρη του δημάρχου στο Γκρίνουιτς Βίλατζ.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, κατά τη σύλληψή της η Κιάρα έδωσε στους αστυνομικούς τα στοιχεία της διεύθυνσής της χωρίς να αναφέρει πως είναι η κόρη του δημάρχου.

Λίγη ώρα μετά, αφέθηκε ελεύθερη, όπως αναφέρει το CNN.

Ο πατέρας της απευθυνόμενος στους κατοίκους της πόλης, ανέφερε πως “εκτιμούμε και σεβόμαστε τις ειρηνικές διαδηλώσεις, αλλά είναι ώρα για τον κόσμο να επιστρέψει στα σπίτια του”, καθώς ισχύουν τα μέτρα απαγόρευσης κυκλοφορίας τη νύχτα.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Άλλο Ιράν, άλλο Βρετανία…

Κατάπιε τη γλώσσα του σήμερα ο Βρετανός ΥΠΕΞ όταν δημοσιογράφος τον ρώτησε τι θα έκανε εάν εχθρική χώρα βομβάρδιζε βρετανικό προξενείο.
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα