ΑΘΗΝΑ
16:35
|
13.05.2024
Προτείνω να επικεντρωθούμε στις δηλώσεις του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, τόνισε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Το Κρεμλίνο χαρακτήρισε ψευδείς τις αναφορές των New York Times, σύμφωνα με τις οποίες ο Ντόναλντ Τραμπ είχε λάβει έκθεση από τις μυστικές υπηρεσίες για το ότι η Ρωσία προσέφερε στους Ταλιμπάν αμοιβή για να σκοτώσουν Αμερικανούς στρατιώτες στο Αφγανιστάν.

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ, παραπέμποντας στην ανακοίνωση του Αμερικανού Προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, που δήλωσε ότι οι μυστικές υπηρεσίες τον ενημέρωσαν ότι τέτοιες αναφορές δεν είναι αξιόπιστες, υπογράμμισε: “Πρώτα από όλα, αυτοί οι ισχυρισμοί είναι ψευδείς. Δεύτερον, αν οι μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ συνεχίσουν να είναι υπόλογες στον Πρόεδρο, τότε προτείνω να επικεντρωθούμε στις συγκεκριμένες δηλώσεις του Προέδρου Τραμπ, που έχει ήδη σχολιάσει τις αναφορές”.

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου εξέφρασε τη λύπη του για την αξιοπιστία του πάλαι ποτέ αξιοσέβαστου Μέσου (NYT) που τα τελευταία χρόνια καταφεύγει στη δημοσίευση hoaxes, ενημερώνοντας ότι ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν και ο Τραμπ δεν έχουν συζητήσει μέχρι στιγμής το θέμα.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα των NYT οι Αμερικάνικες υπηρεσίες πληροφοριών, ανακάλυψαν ότι η Ρωσία, πλήρωνε ομάδες των Ταλιμπάν, προκειμένου να σκοτώνουν Αμερικάνους στρατιώτες αλλά και στρατιώτες των χωρών του ΝΑΤΟ,  στο Αφγανιστάν. Η Αμερικάνικη εφημερίδα υποστήριξε ότι δεν μπορεί να πει πόσοι από τους 20 θανάτους των Αμερικάνων στρατιωτών το 2019 στο Αφγανιστάν οφείλονται στην συγκεκριμένη κίνηση της Ρωσίας, όμως επέμεινε ότι ο Τραμπ είχε ενημερωθεί για το γεγονός από τα τέλη Μαρτίου.

Στο ρεπορτάζ, δεν κατονομάζεται καμία πηγή, ενώ η είδηση αποδίδεται σε ανώνυμες πληροφορίες που τους έδωσαν μέλη της Αμερικάνικης αντικατασκοπείας.

Από την πλευρά του, ο Ντόναλντ Τραμπ χαρακτήρισε το δημοσίευμα των NYT ως “ψεύτικη είδηση” απαντώντας  μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο twitter ότι  “κανείς δεν με ενημέρωσε, ή μου είπε. Ούτε  ο αντιπρόεδρος Πένς, ούτε ο επικεφαλής του προσωπικού Μάρκ Μέντοους για τις αποκαλούμενες επιθέσεις στα στρατεύματα μας στο Αφγανιστάν από Ρώσους, όπως ειπώθηκε από μια ‘ανώνυμη πηγή’ στους Fake News ΝΥΤ.  Όλοι το αρνούνται και δεν έχουν γίνει πολλές επιθέσεις σε εμάς”.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα