ΑΘΗΝΑ
17:55
|
25.04.2024
Οι ΗΠΑ ζητούν την απόσυρση του LNA από τις πετρελαϊκές περιοχές για να μην του επιτεθεί η Άγκυρα στη Σύρτη.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Μυστική συνάντηση πραγματοποιήθηκε μεταξύ στρατιωτικής αντιπροσωπίας των ΗΠΑ και του στρατάρχη Χαφτάρ για να του δοθεί μια τελευταία ευκαιρία για εκεχειρία στη Λιβύη, αναφέρoυν δημοσιεύματα των “Şarkulevsat” και “Star Dis Haberler”.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η αντιπροσωπεία των ΗΠΑ, αποτελούμενη από στρατιωτικούς και πολιτικούς αξιωματούχους, πρότεινε στον Χαφτάρ να αποσύρει τις δυνάμεις του LNA από όλες τις πετρελαϊκές περιοχές, τη λεγόμενη “ημισέληνο του πετρελαίου” προκειμένου να αναπτυχθεί στις θέσεις τους μια ευρωπαϊκή ειρηνευτική δύναμη υπό την αιγίδα των Ηνωμένων Εθνών (ΟΗΕ).

Το αντάλλαγμα που προσφέρεται στον Χαφτάρ είναι η υπόσχεση να μην διεξαχθεί επιχείρηση εναντίον του στις πόλεις Σύρτη και Αλ Τζούφρα από το στρατό της κυβέρνησης Σαράτζ που υποστηρίζεται από την Τουρκία. 

Πηγές προσκείμενες στον Χαφτάρ ανέφεραν στην εφημερίδα “Şarkulevsat” ότι, παρά την πολεμική ρητορική που επικρατεί στη Λιβύη, διεξάγονται διαρκώς μυστικές συνομιλίες με ξένους παράγοντες, προκειμένου να πειστεί ο Χαφτάρ να αποσυρθεί από τη Σύρτη προς την πόλη Εζντάμπιγιε.

Ο στρατηγός Χαλίφα Χαφτάρ ωστόσο σε συνέντευξή του στο δίκτυο Sky News Arabia, είχε προειδοποιήσει την Τουρκία ότι ο Εθνικός Στρατός της Λιβύης (LNA) θα συνεχίσει να μάχεται μέχρι να απελευθερωθεί ολόκληρη η χώρα.

“Θα συνεχίσουμε να υπερασπιζόμαστε τη γη και τον λαό μας”, είχε δηλώσει ο διοικητής του LNA, ξεκαθαρίζοντας ότι “ο πόλεμος εναντίον της Τουρκίας δεν θα σταματήσει μέχρι να απελευθερώσουμε ολόκληρη τη Λιβύη”.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα