ΑΘΗΝΑ
02:24
|
27.04.2024
Υπερψηφίστηκε τροπολογία που δίνει προτεραιότητα στους εργαζομένους και θα λάβουν μέρος των δεδουλευμένων τους.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Τα κατάφεραν οι πρώην εργαζόμενοι της “Ελευθεροτυπίας” κόντρα στη δύναμη των τραπεζών και θα λάβουν μέρος των δεδουλευμένων τους καθώς, υπερψηφίστηκε, χθες Πέμπτη 30/7, στην ολομέλεια της Βουλής, η τροπολογία του υπουργείου Δικαιοσύνης που δίνει προτεραιότητα στους εργαζομένους έναντι των τραπεζών από το αντίτιμο της πώλησης του κτηρίου της “Χ.Κ Τεγόπουλος”στην οδό Μίνωος.

Η τροπολογία αφορά σε όλες τις πτωχεύσεις που σημειώθηκαν πριν τον Αύγουστο του 2015, ξεκαθαρίζοντας πως ισχύει το παλιό καθεστώς που έδινε προτεραιότητα στους εργαζομένους.

Στη ρύθμιση διευκρινίζεται επίσης, πως οι εργαζόμενοι θα λάβουν κανονικά τα χρήματά τους ακόμη και εάν οι τράπεζες προχωρήσουν με τη σειρά τους σε ένδικα μέσα.

Υπενθυμίζεται πως οι 850 πρώην εργαζόμενοι στην “Ελευθεροτυπία” επρόκειτο να λάβουν ύστερα από 10 περίπου χρόνια, περίπου το 1/5 των δεδουλευμένων και των αποζημιώσεών τους από το αντίτιμο της πώλησης του κτηρίου της εφημερίδας. Ωστόσο, η Alpha Bank και η Πειραιώς έκαναν ανακοπή, στα τέλη του Ιουνίου, στη διανομή των χρημάτων.

Με τη σημερινή τροπολογία φαίνεται πως υπάρχει επιτέλους λύση στο θέμα αυτό.

¨Κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν προκειμένου να προστατεύονται τα δικαιώματα των εργαζομένων” σημείωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης, Κωνσταντίνος Τσιάρας, καθώς “η ρύθμιση ξεκαθαρίζει μια εκκρεμότητα, δείχνοντας την ευαισθησία και την ευθύνη μας απέναντι σε ζητήματα τα οποία έρχονται σε εκκρεμότητα από το παρελθόν και κάποια στιγμή πρέπει να τα λύσουμε”.

Σας ευχαριστούμε θερμά για τη συμπαράσταση «Τα καταφέραμεεεεε», όπως δικαίως λυτρωτικά φωνάζει η δικηγόρος μας Δήμητρα…

Posted by George Kiousis on Thursday, July 30, 2020
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα