ΑΘΗΝΑ
17:08
|
25.04.2024
Ο ισραηλινός στρατός δήλωσε ότι προχώρησε σε αντίποινα στην εκτόξευση ρουκέτας από την Χαμάς.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ισραηλινού στρατού, το Ισραήλ προχώρησε σε αντίποινα πλήττοντας “υπόγειες υποδομές” της Χαμάς με ρουκέτα που εκτοξεύτηκε χθες βράδυ εναντίον παλαιστινιακού έδάφους ελεγχόμενου από το “Ισλαμικό Κίνημα Αντίστασης”.

“Ρουκέτα που εκτοξεύθηκε από τη Λωρίδα της Γάζας αναγνωρίστηκε και αναχαιτίστηκε από την αντιαεροπορική άμυνα”, ανέφερε ο ισραηλινός στρατός μέσω Twitter.

Εκπρόσωπος του περιφερειακού συμβουλίου του Σάαρ Χανεγκέβ, τομέα στο νότιο Ισραήλ κοντά στη Λωρίδα της Γάζας, όπου ήχησαν αργά χθες βράδυ σειρήνες της αεράμυνας, ανέφερε ότι η ρουκέτα δεν προκάλεσε υλικές ζημιές ή θύματα.

“Σε αντίδραση στην εκτόξευση της ρουκέτας προς το Ισραήλ από τη Γάζα νωρίτερα, μαχητικά αεροσκάφη (…) έπληξαν υπόγειες υποδομές της Χαμάς στη Γάζα. Καθιστούμε τη Χαμάς υπεύθυνη για όλα τα συμβάντα στη Γάζα”, ανέφερε μέσω Twitter ο ισραηλινός στρατός.

Από την πλευρά της η Χαμάς δήλωσε ότι δεν θα επιτρέψει να καταστεί η Γάζα “θέατρο για αυτές τις κρίσεις”.

“[Οι] πολιτικές μας για την αντιμετώπιση του εχθρού θα παραμείνουν απόλυτα συνεπείς με τον συνεχή αγώνα και την αντίσταση του λαού μας”, ανέφερε σε δήλωσή της.

Παρά την άτυπη εκεχειρία των τελευταίων μηνών, που συμφωνήθηκε με τη μεσολάβηση του Καΐρου, οι δύο πλευρές συνεχίζουν να αναμετριούνται, με εκτοξεύσεις ρουκετών από και προς τη Λωρίδα της Γάζας.

Η προηγούμενη εκτόξευση ρουκέτας εναντίον του ισραηλινού εδάφους από την Χαμάς είχε σημειωθεί στις αρχές Ιουλίου.

Σημειώνεται ότι την Πέμπτη 24/7, οι ισραηλινές αρχές απελευθέρωσαν τον Χασάν Γιούσεφ, εξέχοντα ηγέτη της Χαμάς, μετά από ενάμιση χρόνο διοικητικής κράτησης χωρίς να του έχουν απαγγελθεί κατηγορίες.

Επίσης, από την 1η Ιουλίου, ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Βενιαμίν Νετανιάχου είχει την εξουσία να ψηφίσει στην Κνεσέτ υπέρ ή κατά της επέκτασης της κυριαρχία της χώρας του σε τμήματα της Δυτικής Όχθης του Ιορδάνη, σύμφωνα με το λεγόμενο “ειρηνευτικό σχέδιο” της κυβέρνησης Τραμπ, που αποτελεί την επίσημη έγκριση των ΗΠΑ στην επεκτατική ατζέντα του Ισραήλ. Παρόλα αυτά το σχέδιο προσάρτησης των κατεχόμενων παλαιστινιακών περιοχών της Δυτικής Όχθης, ενώ εξαγγέλθηκε, “πάγωσε” μέχρι νεωτέρας, 

Σημειώνεται ότι ο ένοπλος βραχίονας της Χαμάς έχει προειδοποιήσει το Ισραήλ ότι η υλοποίησης του σχεδίου προσάρτησης ισοδυναμεί κατ’ αυτόν με την “κήρυξη πολέμου”.

Προς το παρόν φαίνεται πως ο Μπέντζαμιν Νετανιάχου δεν κινείται προς την υλοποίηση του σχεδίου καθώς έχει να αντιμετωπίσει σωρεία εσωτερικών προβλημάτων, όπως η επιδείνωση της οικονομικής κατάστασης εκατομμυρίων Ισραηλινών, η έκρηξη της ανεργίας, που ξεπερνά πλέον το 23%, αλλά και την εντεινόμενη αύξηση των κρουσμάτων της πανδημίας covid-19, που προκάλεσαν σφοδρές αντιδράσεις με δεκάδες χιλιάδες πολίτες να βγαίνουν στους δρόμους και να ζητούν την παραίτηση του πρωθυπουργού.

Πηγή: aljazeera.com/

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα