ΑΘΗΝΑ
02:19
|
20.04.2024
Η είδηση για τον θάνατο της Ελληνίδας επιβεβαιώθηκε από διπλωματικές πηγές.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Μια Ελληνίδα συγκαταλέγεται στους 100 νεκρούς των φονικών εκρήξεων που συντάραξαν χθες την πρωτεύουσα του Λιβάνου. Η είδηση μεταδόθηκε από τον ανταποκριτή της ΕΡΤ στη Βηρυτό, Ουάλι Ελιάζ, κι επιβεβαιώθηκε από διπλωματικές πηγές. “Τα νέα δεν είναι ευχάριστα για την ελληνική κοινότητα στη Βηρυτό. Προ ολίγου μάθαμε ότι μία Ελληνίδα σκοτώθηκε στην έκρηξη. Έχω το όνομά της αλλά επιφυλάσσομαι να το δώσω τον αέρα”, ανέφερε χαρακτηριστικά ο Ελιάζ, μιλώντας στο κρατικό κανάλι.   

Διπλωματικές πηγές επιβεβαίωσαν ότι μία Ελληνίδα πολίτης φέρεται να έχει χάσει τη ζωή της και ότι δυο ακόμη Ελληνίδες συγκαταλέγονται μεταξύ των τραυματιών (νωρίτερα είχε γίνει λόγος για “δύο Έλληνες τραυματίες”).

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, το Ελληνορθόδοξο νοσοκομείο της Βηρυτού έχει τεθεί εκτός λειτουργίας και οι ασθενείς που νοσηλεύονταν εκεί έχουν μεταφερθεί σε άλλα νοσοκομεία. 

Το οίκημα που διέμενε ο πρόξενος της Ελλάδας, Ιάσων Κασελάκης καταστράφηκε από την έκρηξη στο λιμάνι. Ο πρόξενος δεν βρίσκεται στον Λίβανο αυτές τις μέρες, έχει επιστρέψει στην Ελλάδα για ολιγοήμερες διακοπές στην Κρήτη.

Η ελληνική Πρεσβεία στη Βηρυτό βρίσκεται σε συνεχή επαφή με τις αρχές του Λιβάνου και με την ελληνική κοινότητα που διαμένει στη χώρα και παρέχει κάθε δυνατή βοήθεια, ενώ ενημερώνεται διαρκώς για τις εξελίξεις.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα