ΑΘΗΝΑ
17:51
|
26.04.2024
Διαβεβαίωσε ότι η κόρη του έχει αντισώματα μετά τον εμβολιασμό της και ότι είναι καλά στην υγεία της.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντιμίρ Πούτιν, προανήγγειλε σήμερα, ότι τον Σεπτέμβριο θα παραχθεί και δεύτερο εμβόλιο για τον κορονοϊό.

“Θα υπάρξει κι άλλο εμβόλιο τον Σεπτέμβριο… Το φάρμακο δημιουργήθηκε από το Vector Institute στην πόλη Νοβοσιμπίρισκ” ανέφερε ο Πούτιν, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες του Sputnik.

Επίσης, δήλωσε βέβαιος ότι και το δεύτερο εμβόλιο θα είναι εξίσου αποτελεσματικό απέναντι στον ιό.

Σημειώνεται, ότι το πρώτο εμβόλιο, Sputnik V, καταχωρήθηκε στη Ρωσία νωρίτερα μέσα στον μήνα.

Ο Ρώσος πρόεδρος είχε ανακοινώσει πως το εμβόλιο Sputnik V έχει ήδη χορηγηθεί στην κόρη του. Σήμερα, μιλώντας στο Russia 24 TV αναφέρθηκε στα αποτελέσματα που είχε στην υγεία της.

«Έχουμε περάσει τις προκλινικές και κλινικές δοκιμές σε ζώα, σε εθελοντές. Και είναι προφανές σήμερα στους ειδικούς μας ότι αυτό το εμβόλιο σχηματίζει σταθερή ανοσία, προκαλεί αντισώματα, όπως στην κόρη μου και είναι ακίνδυνο, δόξα τω Θεώ  η κόρη μου αισθάνεται καλά», τόνισε, προσθέτοντας ότι την πρώτη ημέρα μετά τη λήψη του εμβολίου, η θερμοκρασία της έφτασε τους 38,4 βαθμούς και τη δεύτερη ημέρα, είχε απλά λίγο πάνω από 37.

«Και μετά τον δεύτερο εμβολιασμό, 21 ημέρες αργότερα, σημειώθηκε επίσης μια μικρή αύξηση της θερμοκρασίας, αλλά όλα είναι καλά», διευκρίνισε ο Ρώσος πρόεδρος.

«Έχουμε κάνει ό, τι είναι απαραίτητο για να (το) καταχωρήσουμε. όπως λέγεται (η διαδικασία), υπό μια προϋπόθεση. Και αυτή η προϋπόθεση είναι μια περαιτέρω μελέτη αυτού του φαρμάκου κατά τη μαζική διανομή του. Έτσι, το κάναμε αυστηρώς σύμφωνα με το ρωσικό νόμο» δήλωσε, αναφερόμενος στην κριτική που έχει δεχτεί, σχετικά με το ότι το SputniK V δεν είναι επαρκώς δοκιμασμένο.Υ

Υπενθυμίζεται, ότι ο πρώτος φορέας που εξέφρασε αμφιβολίες για το Sputnik V ήταν το γερμανικό υπουργείο Υγείας, ενώ από την πλευρά των ΗΠΑ, ο διευθυντής στο Ινστιτούτο για την Ασφάλεια των Εμβολίων του πανεπιστημίου Τζονς Χόπκινς, Ντάνιελ Σάλμον, χαρακτήρισε “παρακινδυνευμένη, πολύ παρακινδυνευμένη” την κίνηση της Ρωσίας να δώσει προς χρήση ένα εμβόλιο που “δεν είναι επαρκώς δοκιμασμένο”.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα