ΑΘΗΝΑ
22:14
|
24.04.2024
Ο οικονομικός πόλεμος της Ινδίας προς την Κίνα κλιμακώνεται μετά τη νέα ένταση στη μεθόριο των Ιμαλαΐων.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Την ώρα που η ένταση στα Ινδοκινεζικά σύνορα των Ιμαλαΐων κλιμακώνεται, η Ινδία απαγόρευσε τη χρήση 118 ακόμα κινεζικών εφαρμογών.

Στις απαγορευμένες εφαρμογές συμπεριλαμβάνεται το δημοφιλέστατο video game PUBG και σχεδόν όλες οι υπηρεσίες του κινεζικού κολοσσού Tencent, οι οποίες, σύμφωνα με την ανακοίνωση της Ινδικής κυβέρνησης είναι “επιβλαβείς για την ασφάλεια και την εθνική ακεραιότητα της Ινδίας, καθώς και για τη δημόσια τάξη και την κοινή ειρήνη”.

Η λίστα των 118 απαγορευμένων εφαρμογών συμπεριλαμβάνει αρκετά ακόμα video games, υπηρεσίες online πληρωμών, ιστότοπους γνωριμιών, ακόμα και προγράμματα βελτίωσης selfie φωτογραφιών. Ο αριθμός των χρηστών τους στην Ινδία ανέρχεται σε εκατοντάδες εκατομμύρια.

Η Ινδία είχε ήδη απαγορεύσει τον Ιούνιο 59 κινεζικά apps (ανάμεσά τους και το TikTok) και είχε προσθέσει 47 ακόμα στη ‘μαύρη λίστα’ της τον Ιούλιο. Οι σημερινές απαγορεύσεις δικαιολοήθηκαν από ινδικό Υπουργείο Τεχνολογίας ως κινήσεις για την προστασία των προσωπικών δεδομένων των πολιτών, τα οποία “υποκλέπτονται και στέλνονται στο εξωτερικό”.

Στην πραγματικότητα, οι απαγορεύσεις είναι μέρος του οικονομικού πολέμου που έχει εξαπολύσει η Ινδία στην Κίνα μετά την αιματηρή σύγκρουση στο Λαντάκ.

Εκτός από το software, άλλωστε, η Ινδία έχει ‘παγώσει’ τα συμβόλαια των κινεζικών εταιρειών που είχαν αναλάβει κολοσσιαία έργα, όπως η εγκατάσταση του δικτού 5G, ενώ έχει μπλοκάρει τις εισαγωγές κινεζικών προϊόντων από τα λιμάνια και τα τελωνεία της χώρας.

Με πληροφορίες από TheGuardian.com.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα