ΑΘΗΝΑ
06:13
|
19.04.2024
Οι Βερολινέζοι ζητούν την εκκένωση του ΚΥΤ της Μόριας και εκφράζουν τη συμπαράστασή τους στους άστεγους πρόσφυγες.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Δεκάδες Βερολινέζοι ζητούν την εκκένωση του Κέντρου Υποδοχής και Ταυτοποίησης στη Μόρια και με πορεία στο κέντρο της πρωτεύουσας της Γερμανίας εκφράζουν τη συμπαράστασή τους στους χιλιάδες άστεγους πρόσφυγες και μετανάστες μετά την καταστροφική πυρκαγιά που εκδηλώθηκε λίγο πριν από τα μεσάνυχτα της Τρίτης 8 Σεπτεμβρίου.

Δείτε εδώ σε ζωντανή μετάδοση την πορεία στο κέντρο του Βερολίνου.

https://twitter.com/Ozkok_A/status/1303751611865497600


Στο μεταξύ, στη Μόρια έχει εκδηλωθεί νέα πυρκαγιά, σε δύο μέτωπα, η οποία καίει τις λίγες σκηνές που είχαν γλιτώσει από τις φλόγες.

Νωρίτερα η κυβέρνηση ανακοίνωσε δέσμη μέτρων για την αντιμετώπιση της επόμενης ημέρας στη Μόρια. Σε ένα επιβατηγό πλοίο και δυο αρματαγωγά θα φιλοξενηθούν έως και 2.000 πρόσφυγες και μετανάστες. Επιπλέον με τρεις πτήσεις τσάρτερ αναχωρούν σήμερα και αύριο από τη Λέσβο τα 400 ασυνόδευτα παιδιά που βρίσκονταν στο ΚΥΤ  της Μόριας. Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, σε λίγη ώρα αναχωρούν από τη Λέσβο με πτήση 165 παιδιά, ενώ γύρω στις 10 το βράδυ θα απογειωθεί άλλο ένα αεροσκάφος με 160 παιδιά. Επίσης, αύριο το πρωί πτήση θα μεταφέρει το τρίτο γκρουπ 75 ασυνόδευτων παιδιών.

Η Λέσβος κηρύχθηκε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης για τέσσερις μήνες με εντολή του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκου Χαρδαλιά και απόφαση του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, Βασίλη Παπαγεωργίου. Η κατάσταση έκτακτης ανάγκης, όπως ανακοινώθηκε από τη ΓΓΠΠ, κηρύχτηκε για λόγους δημόσιας υγείας και αρχίζει από σήμερα. Πριν από την καταστροφική φωτιά στη Μόρια διέμεναν περίπου 13.000 άνθρωποι σε ένα ΚΥΤ που είχε σχεδιαστεί για να φιλοξενεί έως και 3.000 άτομα.

Υπενθυμίζεται ότι στο ΚΥΤ έχουν διαγνωστεί 35 άνθρωποι θετικοί στον κορονοϊό ενώ οι έλεγχοι από τον ΕΟΔΥ θα συνεχιστούν.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα