ΑΘΗΝΑ
05:32
|
27.04.2024
Ο Γιοσί Κοέν συναντήθηκε με υψηλόβαθμους αξιωματούχους της ασφάλειας και των πληροφοριών του Μπαχρέιν.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο αρχηγός της Μοσάντ Γιόσι Κοέν, αρχηγός της Μοσάντ, μετέβη την Τετάρτη στο Μπαχρέιν όπου συνάντησε υψηλόβαθμους αξιωματούχους της ασφάλειας και των πληροφοριών, σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων του Μπαχρέιν BNA.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του, ο Γιόσι Κοέν συναντήθηκε με αξιωματούχος της αραβικής μοναρχίας του Κόλπου με τους οποίους συζήτησε “θέματα κοινού ενδιαφέροντος” που άπτονται της “συνεργασίας μεταξύ των δυο χωρών” στο πλαίσιο της συμφωνίας εξομάλυνσης που επιτεύχθηκε υπό την αιγίδα των ΗΠΑ και υπογράφηκε στις 15 Σεπτεμβρίου στην Ουάσινγκτον, ταυτόχρονα με αυτήν που είχε ανακοινωθεί λίγες εβδομάδες νωρίτερα μεταξύ του Ισραήλ και των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων.

Οι Παλαιστίνιοι από την πλευρά τους είχαν χαρακτηρίσει και τις δύο συμφωνίες “μαχαιριά στην πλάτη”.

Έως πρόσφατα, η επίλυση της ισραηλινοπαλαιστινιακής σύγκρουσης θεωρείτο απαραίτητη προϋπόθεση για την εξομάλυνση των σχέσεων μεταξύ των αραβικών χωρών και του Ισραήλ, το οποίο έχει καταλάβει τη Δυτική Όχθη και την Ανατολική Ιερουσαλήμ τα τελευταία 50 και πλέον χρόνια.

Το Αμπού Ντάμπι μετά την υπογραφή της συμφωνίας δήλωσε ότι πρόκειται για μία προσπάθεια να αποφευχθεί η προγραμματισμένη προσάρτηση του Τελ Αβίβ της κατεχόμενης Δυτικής Όχθης.

Ωστόσο ο πρωθυπουργός του Ισραήλ, Μπέντζαμιν Νεντανιάχου, αρνήθηκε ότι η προσάρτηση ακυρώθηκε και έκανε λόγο για αναβολή.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα