ΑΘΗΝΑ
15:10
|
18.04.2024
Ο σεβασμιώτατος δεν προέτρεψε σε ψευδή βεβαίωση αλλά σε μία διασταλτική εμρηνεία της διάταξης, λέει ο συνήγορός του.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο Σπύρος Χριστόφιλος, δικηγόρος του Μητροπολίτη Κέρκυρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων Νεκταρίου, που κατηγορείται ότι τους μήνες Μάρτιο και Απρίλιο, παραβίασε τους υγειονομικούς κανόνες για τον περιορισμό της πανδημίας, είπε στην ΕΡΤ, ότι ” παρερμηνεύτηκε η δήλωσή του” σχετικά με τα sms των πιστών.

Υπενθυμίζεται, ότι ο Μητροπολίτης κ. Νεκτάριος βρέθηκε χθες (19/10) στο εδώλιο του Μονομελούς Πρωτοδικείου Κέρκυρας, καθώς κατηγορείται ότι στο κήρυγμά του της 25ης Μαρτίου είχε καλέσει τους πιστούς, εν μέσω καραντίνας, να δηλώσουν ψευδώς ότι βγαίνουν για “άσκηση” μέσω της προβλεπόμενης διαδικασίας (έγγραφο, SMS) και, αντ’ αυτής, να επισκεφτούν τους ιερούς ναούς για να μεταλάβουν.

“Το διακύβευμα σε αυτή τη δίκη είναι η διασφάλιση της δημόσιας υγείας.  Επ΄ουδενί ο χριστιανισμός και ο λόγος του ιεράρχη δεν θα έθετε σε κίνδυνο τη Δημόσια υγεία” διευκρίνισε ο δικηγόρος του Σεβασμιωτάτου.

“Η δήλωσή του παρερμηνεύτηκε” συνέχισε, καθώς “δεν προέτρεψε σε ψευδή βεβαίωση” αλλά “σε μια ερμηνεία διασταλτική της διάταξης, ότι δηλαδή μπορεί κάποιος να στέλνει μέσω μηνύματος αίτημα για σωματική άσκηση και αυτό να καλύπτει και την επίσκεψη του στην εκκλησία. Γιατί το μέτρο με τα μηνύματα άφηνε κενό σε πολλές υποπεριπτώσεις του κοινωνικού βίου, όπως για παράδειγμα την επίσκεψη στην εκκλησία για προσευχή και την συμμετοχή στα θεία μυστήρια” κατάληξε ο Σπύρος Χριστόφιλος.

Ο συνήγορός του επεσήμανε επίσης ότι “ο Μητροπολίτης διασφάλισε κατά τη λιτάνευση του ιερού σκηνώματος του Αγίου Σπυρίδωνος την Κυριακή των Βαΐων όλα τα απαιτούμενα υγειονομικά μέτρα, διότι πρωτίστως  και ο ίδιος  ήθελε να διασφαλίσει το πρώτιστο έννομο και χριστιανικό αγαθό που είναι η αγάπη της ζωής”.

Σημειώνεται ότι το Μονομελές Πρωτοδικείο της Κέρκυρας αποφάσισε να συνεχιστεί η δίκη την Τετάρτη (21/10).

Υπενθυμίζεται ότι ο Μητροπολίτης κ. Νεκτάριος είναι ένας από τους βασικούς επισκόπους που είχαν αντιταχθεί στο αποκαλούμενο “ουκρανικό αυτοκέφαλο”, το οποίο έχει διχάσει τις γραμμές της Ορθοδοξίας παγκοσμίως. Επομένως, υπάρχει ακόμη μία “ανάγνωση” αναφορικά με τη δίωξή του, ότι δηλαδή λύνονται κάποιοι λογαριασμοί με την (γεω)πολιτική “αντιπολίτευση” εντός της Εκκλησίας.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα