ΑΘΗΝΑ
00:16
|
25.04.2024
Στο τέλος της σημερινής συνεδρίασης ίσως ξέρουμε ποιοι χρυσαυγίτες θα οδηγηθούν άμεσα στη φυλακή.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η σημερινή συνεδρίαση για τη δίκη της Χρυσής Αυγής ξεκινά στις 11:00 και δεν αποκλείεται στο τέλος της το δικαστήριο να ανακοινώσει την απόφασή του ως προς το κρίσιμο θέμα που των αναστολών των καταδικασθέντων της Χρυσής Αυγής.

Χθες ολοκληρώθηκε ο κύκλος των αγορεύσεων της υπεράσπισης, με τους συνηγόρους των Χρυσαυγιτών να συντάσσονται με την πρόταση της εισαγγελέως Αδαμαντίας Οικονόμου, η οποία εισηγήθηκε αναστολή για όλους πλην του Γιώργου Ρουπακιά.

Η σημερινή συνεδρίαση θα ξεκινήσει με την αγόρευση της εισαγγελέως επί των αιτημάτων που έθεσε στο χθεσινό του ‘σόου’ ο πρώην βουλευτής και καταδικασμένος σε 13ετή κάθειρξη για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης Ηλίας Κασιδιάρης, σε χρόνο ωστόσο που δεν προβλέπεται καθώς έχει ήδη εκδοθεί η απόφαση του δικαστηρίου επί της ενοχής και των ποινών.  

Αφού λυθεί το ζήτημα των αιτημάτων Κασιδιάρη, ο χρόνος μετρά αντίστροφα για την έκδοση της απόφασης σχετικά με το ανασταλτικό αποτέλεσμα στις εφέσεις των καταδικασθέντων. Όπως εκτιμάται, το δικαστήριο θα αποσυρθεί σε διάσκεψη και η πρόεδρος θα ενημερώσει για τον χρόνο που θα απαιτηθεί.

Σε κάθε περίπτωση, ακόμα κι αν η απόφαση ανακοινωθεί σήμερα, δεν αναμένεται νωρίτερα από το απόγευμα ή το βράδυ, ενώ αν η διάσκεψει διαρκέσει πολλές ώρες δεν αποκλείεται το δικαστήριο να την αναβάλει για το πρωί της Παρασκευής.

Μετά την απόφαση του δικαστηρίου και εφόσον κρίνει ότι κάποιοι απόντες καταδικασθέντες πρέπει να οδηγηθούν στην φυλακή, τότε ξεκινά η κινητοποίηση του μηχανισμού για την σύλληψη καταδικασθέντων προκειμένου να μεταχθούν στις φυλακές, με εντολή του Εισαγγελέα Εκτέλεσης Ποινών στον οποίο θα αποσταλούν τα διατακτικά του δικαστηρίου.  

Αντί σύλληψης, οι καταδικασθέντες έχουν δυνατότητα να μεταβούν οι ίδιοι στον Εισαγγελέα Εκτέλεσης Ποινών ώστε να μεταφερθούν απευθείας σε σωφρονιστικό κατάστημα, χωρίς νωρίτερα να μεταφερθούν στη ΓΑΔΑ.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα