ΑΘΗΝΑ
07:10
|
27.04.2024
Αναμένεται ίσως και εντός της ημέρας η απόφαση του δικαστηρίου για τις αναστολές.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Οι δικαστές αποφάσισαν πριν λίγο να απορριφθούν τα αιτήματα του Ηλία Κασιδιάρη όπως και το σημερινό αίτημα του Γιώργου Ρουπακιά, ενώ από τα αιτήματα του Γιάννη Λαγού έγινε δεκτό μόνο εκείνο που αφορά τα βουλεύματα του 2019.

Έτσι, η εισαγγελέας απέρριψε το αίτημα του Ηλία Κασιδιάρη, να εξεταστεί κατ΄αντιπαράσταση με στενό συνεργάτη του πρώην Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, τον οποίο επιχείρησε να εμπλέξει στη δολοφονία Φύσσα, ενώ αναγνώστηκαν και τα  δύο βουλεύματα σχετικά με τους περιοριστικούς όρους του ευρωβουλευτή Γιάννη Λαγού, τους οποίους φέρεται να είχε παραβεί το 2015 και το δικαστήριο διέκοψε για μια ώρα.

Η εισαγγελέας πρότεινε να αναγνωστούν τα βουλεύματα του 2019, που ζήτησε ο ευρωβουλευτής Γιάννης Λαγός, αλλά απέρριψε τα άλλα δύο αιτήματα.

Υπενθυμίζεται ότι ο Γιάννης Λαγός ζήτησε, μέσω των συνηγόρων υπεράσπισής του, να διαβαστούν δύο βουλεύματα σχετικά με την άρση του περιοριστικού όρου απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα.

Ο συνήγορος του Γιώργου Ρουπακιά απηύθυνε παράκληση προς το δικαστήριο να γίνει δεκτό το αίτημα του Ηλία Κασιδιάρη για τη διερεύνηση ενός τηλεφωνήματος που φέρεται να έγινε δύο μέρες πριν από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα από τη Γενική Γραμματεία Συντονισμού του Κυβερνητικού Εργου προς κάποιον χρυσαυγίτη που την ημέρα της δολοφονίας επικοινώνησε με τον Ρουπακιά.

Ο Κασιδιάρης με αιχμές κατά της κυβέρνησης Σαμαρά, ζήτησε να εξεταστεί κατ’ αντιπαράσταση μαζί του ο Δημήτριος Βαρτζόπουλος, τον οποίο υπέδειξε ως το πρόσωπο που είχε επικοινωνία με τον χρυσαυγίτη και τον οποίο χαρακτήρισε “εξ απορρήτων του τότε πρωθυπουργού Αντ. Σαμαρά”.

Ο ευρωβουλευτής Γιάννης Λαγός ζήτησενα αναγνωστούν οι βιντεοσκοπημένες δηλώσεις του ότι εάν δεν του δοθεί αναστολή, θα έρθει στην Ελλάδα για να εκτίσει την ποινή του, να διερευνηθεί ποιος έδωσε εντολή να σταλεί έγγραφο στο αεροδρόμιο “Ελ. Βενιζέλος” με το οποίο διατασσόταν η έξοδός του από τη χώρα και τέλος να αναγνωστούν δύο βουλεύματα του 2019, που αναφέρουν ότι αίρεται ο περιοριστικός όρος εξόδου του από τη χώρα.

Δεν αποκλείεται σήμερα να υπάρξει απόφαση του Δικαστηρίου για τις αναστολές γεγονός που θα σημάνει την άμεση φυλάκιση ή μη των καταδικασθέντων για διεύθυνση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα