ΑΘΗΝΑ
04:13
|
25.04.2024
"Μας σοκάρει το γεγονός ότι ξένοι αναμιγνύονται στις εσωτερικές μας υποθέσεις" δήλωσε ο Ζεράλ Νταρμανέν.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Σε αυστηρό τόνο, ο Γάλλος υπουργός Εσωτερικών, Ζεράλ Νταρμανέν, υπογράμμισε ότι η Τουρκία δεν θα έπρεπε να αναμιγνύεται στις εσωτερικές υποθέσεις της Γαλλίας.

Η δήλωση Νραμανέν είναι μια ακόμα “απάντηση” στο χθεσινό κάλεσμα του Ταγίπ Ερντογάν για μποϊκοτάζ των γαλλικών προϊόντων μετά την αποκάλυψη της “αντιισλαμικής ατζέντας” -όπως τη χαρακτήρισε ο Τούρκος πρόεδρος- του Εμανουέλ Μακρόν.

Ο Ερντογάν επιτίθεται τις τελευταίες μέρες επί προσωπικού στον πρόεδρο της Γαλλικής Δημοκρατίας, αμφισβητώντας ακόμα και την ψυχική υγεία του Εμανουέλ Μακρόν, ιδίως μετά την ανάκληση του Γάλλου πρέσβη στην Άγκυρα.

“Το γεγονός ότι ξένες δυνάμεις αναμιγνύονται σε όσα συμβαίνουν στη Γαλλία είναι ένα γεγονός που θα πρέπει να μας σοκάρει όλους”, σχολίασε ο Νταρμανέν, ξεκαθαρίζοντας ότι αναφέρεται συγκεκριμένα στην Τουρκία και το Πακιστάν, το κοινοβούλιο του οποίου αποφάσισε την ανάκληση του Πακιστανού πρέσβη από το Παρίσι μετά τη δημοσίευση και προβολή των σκίτσων του Μωάμεθ σε εθνικό επίπεδο.

Νταβίντ Σασόλι: “Απαράδεκτες οι επιθέσεις του Ερντογάν”

Στο πλευρό της Γαλλίας και του Εμανουέλ Μακρόν τάχθηκε και ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού κοινοβουλίου, ο οποιός χαρακτήρισε “απαράδεκτες” τις πρόσφατες φραστικές επιθέσεις του Ταγίπ Ερντογάν.

Με ανάρτησή του στο Twitter, ο Νταβίντ Σασόλι ζητά από την Τουρκία “να τερματίσει την επικίνδυνη αντιπαράθεση”, ξεκαθαρίζοντας ότι το ευρωκοινοβούλιο “στέκεται αλληλέγγυο προς τον γαλλικό λαό και την ελευθερία της έκφρασης”.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα