ΑΘΗΝΑ
16:19
|
20.04.2024
Έστω και με οριακή πλειοψηφία η Γερουσία ενέκρινε τον διορισμό της Έιμι Κόνι Μπάρετ.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Πανηγυρίζει ο Ντόναλντ Τραμπ οκτώ μέρες πριν τις εκλογές, αφού έστω και με οριακή πλειοψηφία η Γερουσία ενέκρινε τον διορισμό της Έιμι Κόνι Μπάρετ.

Η Γερουσία ενέκρινε με οριακή πλειοψηφία, 52 ψήφοι υπέρ έναντι 48 κατά, τον διορισμό της Μπάρετ στο Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ, εξέλιξη που χαρακτηρίζεται νίκη καίριας σημασίας για τον Ρεπουμπλικάνο πρόεδρο.

Η έγκριση του διορισμού της θρησκευόμενης χριστιανής και πολέμιας της άμβλωσης Μπάρετ, που πρακτικά είναι ισόβιος, σηματοδοτεί τη μεταβολή της ισορροπίας ισχύος στο Ανώτατο Δικαστήριο, όπου πλέον οι συντηρητικοί έχουν καθαρή υπεροχή (6-3), κορυφώνοντας τις ευρύτερες αλλαγές στη σύνθεση των ομοσπονδιακών δικαστηρίων με τους διορισμούς τριών συντηρητικών δικαστικών.

Ως δικαστής και νομικός η 44χρονη Μπάρετ, μητέρα επτά παιδιών –δύο εκ των οποίων έχει υιοθετήσει, ενώ το μικρότερο βιολογικό της παιδί πάσχει από σύνδρομο Down-  έχει δηλώσει ότι “σκοπός της” είναι “να υπηρετεί το Βασίλειο του Θεού”. Όμως η δικαστής διαβεβαιώνει ότι οι προσωπικές της πεποιθήσεις δεν επηρεάζουν το έργο της.


Ο Τραμπ, ελπίζει πως με αυτές τις επιλογές θα κερδίσει τους ψηφοφόρους της θρησκευτικής δεξιάς, ισοφαρίζοντας τις απώλειες που υπέστη από τη νέα επιδείνωση της υγειονομικής κατάστασης λόγω του κορονοϊού.

Έτσι, συντασσόμενη, με τα –υπό ρεπουμπλικανική πλειοψηφία- νομοθετικά σώματα στο Ουισκόνσιν, η συντηρητική πλειοψηφία του Ανωτάτου Δικιαστηρίου απέρριψε παράταση που είχε διαταχθεί από ομοσπονδιακό δικαστή σχετικά με την προθεσμία κατάθεσης των επιστολικών ψήφων, επιφέροντας πλήγμα στους Δημοκρατικούς.

Εν τω μεταξύ, οι δύο μονομάχοι για την αμερικανική προεδρία αλλά και οι παρατάξεις τους αποδίδονται σε αγώνα με όλα τα μέσα.

Ο Τραμπ είναι “ο χειρότερος” ηγέτης που θα μπορούσαν να έχουν οι ΗΠΑ την περίοδο της πανδημίας, “δεν έχει ιδέα τι πρέπει να γίνει” σχολίασε ο Μπαράκ Ομπάμα τονίζοντας πως ο ένοικος του Λευκού Οίκου “ανεμίζει λευκή σημαία”.

Ο Μπάιντεν “κουνάει λευκή σημαία όλη του ζωή, δεν βγαίνει από το υπόγειό του, είναι αξιολύπητος υποψήφιος”, αντέταξε ο Τραμπ, που καταφέρει αλύπητα και επανειλημμένα χτυπήματα “κάτω από τη μέση” στον Μπάιντεν.

Έτσι, ένα τραύλισμα του Μπάιντεν το βράδυ της Κυριακής έδωσε την ευκαιρία στον Τραμπ να του καταφέρει ένα ακόμη άπερ κατ.

“Άλλα τέσσερα χρόνια με τον Τζορτζ… με τον Τζορτζ…” ψέλλισε ο Μπάιντεν μπροστά στις κάμερες, πριν τελικά πει “αν επανεκλεγεί ο Τραμπ, θα βρεθούμε σ’ άλλο κόσμο”.

“Ούτε τ’ όνομά μου δεν μπορεί να θυμηθεί”, πολυβόλησε ο Τραμπ θριαμβευτικά μέσω Twitter.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα