ΑΘΗΝΑ
16:39
|
25.04.2024

Η Τουρκία τερμάτισε σήμερα τις προσπάθειες έρευνας και διάσωσης στα συντρίμμια των κτηρίων που κατέρρευσαν εξαιτίας του ισχυρού σεισμού που σημειώθηκε την περασμένη Παρασκευή στην […]

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η Τουρκία τερμάτισε σήμερα τις προσπάθειες έρευνας και διάσωσης στα συντρίμμια των κτηρίων που κατέρρευσαν εξαιτίας του ισχυρού σεισμού που σημειώθηκε την περασμένη Παρασκευή στην Σμύρνη, με τραγικό απολογισμό τουλάχιστον 114 νεκρούς.

Ο σεισμός προκάλεσε επίσης τον τραυματισμό 1.035 ανθρώπων, με 137 απ’ αυτούς να εξακολουθούν να νοσηλεύονται, σύμφωνα με την ανακοίνωση της τουρκικής υπηρεσίας αντιμετώπισης καταστροφών (AFAD).

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, οι προσπάθειες έρευνας και διάσωσης σε 17 κτήρια, που έχουν υποστεί ζημιές ή έχουν καταρρεύσει, ολοκληρώθηκε και οι ομάδες καθαρίζουν τα συντρίμμια.

Ο ισχυρός σεισμός έπληξε κυρίως στο Μπαϊρακλί, μια περιοχή όπου κατοικούν 300.000 άνθρωποι και η οποία γνώρισε δημογραφική έκρηξη τα τελευταία χρόνια. Η υπηρεσία διαχείρισης καταστροφών (AFAD) της Τουρκίας ανέφερε ότι σε αυτό το προάστιο κατέρρευσαν 17 κτίρια.

Περισσσότερες από 2.790 σκηνές έχουν στηθεί ως προσωρινό καταφύγιο και τουλάχιστον 10.222 κρεβάτια διανεμήθηκαν στην περιοχή, ανακοίνωσε η AFAD.

Είναι η δεύτερη φορά φέτος που η Τουρκία βυθίζεται στο πένθος εξαιτίας ενός σεισμού. Τον Ιανουάριο, περίπου 40 άνθρωποι σκοτώθηκαν στις επαρχίες Ελαζίγκ και Μαλάτια, στα ανατολικά, από μια σεισμική δόνηση μεγέθους 6,7 βαθμών.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Χουριέτ, το 2012 και το 2018 οι ειδικοί μηχανικοί είχαν επισημάνει ότι δύο από τα κτίρια που κατέρρευσαν στο Μπαϊρακλί ήταν “επικίνδυνα”. Σε μια από τις αναφορές τους έγραφαν ότι είχε χρησιμοποιηθεί “τσιμέντο κακής ποιότητας” στην κατασκευή τους.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα