ΑΘΗΝΑ
09:16
|
19.04.2024
Η Σλοβακία ξεκίνησε σήμερα το δεύτερο στάδιο της διεξαγωγής μαζικών τεστ ανίχνευσης του κορονοϊού σε εθνικό επίπεδ.ο
A woman talks to a healthcare worker before getting tested for COVID-19 at a sampling station in Prague, Czech Republic, Monday, Sept. 21, 2020. The country coped well with the first wave of the coronavirus infections in the spring but has been facing a record surge of the new confirmed cases last week. (AP Photo/Petr David Josek)
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η Σλοβακία ξεκίνησε σήμερα το δεύτερο στάδιο της διεξαγωγής μαζικών τεστ ανίχνευσης του κορονοϊού Covid-19 σε εθνικό επίπεδο, έπειτα από ένα πρώτο κύμα εξετάσεων που διεξήχθη την προηγούμενη εβδομάδα και αποκάλυψε ένα ποσοστό άνω του 1% θετικών διαγνώσεων μεταξύ των 3,6 εκατομμυρίων ανθρώπων που υποβλήθηκαν στην εξέταση.

“Βρήκαμε στην κυριολεξία ένα ατομικό όπλο εναντίον της Covid-19”, δήλωσε χθες ο πρωθυπουργός Ιγκόρ Μάτοβιτς σε δημοσιογράφους, εκφράζοντας την ικανοποίησή του για την υψηλή συμμετοχή στα τεστ της περασμένης εβδομάδας.

“Πιστεύω πως εάν φθάσουμε έναν αριθμό συμμετοχής δύο εκατομμυρίων, θα μπορέσουμε να συγχαρούμε τους εαυτούς μας”, πρόσθεσε ο Μάτοβιτς.

Σήμερα, τα τεστ έγιναν σε 45 από τα 79 διοικητικά διαμερίσματα της Σλοβακίας, όπου καταγράφονται τα υψηλότερα ποσοστά κρουσμάτων νέου κορονοϊού. Περισσότεροι από 2.700 σταθμοί διεξαγωγής τεστ θα είναι ανοικτοί από τις 08.00 το πρωί έως τις 20.00 το βράδυ, τοπική ώρα.

Η Σλοβακία έχει κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης από την 1η Οκτωβρίου και για 45 ημέρες. Στο πλαίσιο αυτό, η κυβέρνηση έθεσε σε ισχύ το μέτρο της απαγόρευσης της κυκλοφορίας, με κάποιες εξαιρέσεις, το οποίο αναμένεται να παραταθεί έως τις 14 Νοεμβρίου.

Οι πολίτες που δεν συμμετείχαν στα μαζικά τεστ Covid-19 και δεν έχουν αρνητικό τεστ PCR πρέπει να μείνουν σε απομόνωση έως τις 14 Νοεμβρίου, σύμφωνα με τις οδηγίες της κυβέρνησης.

Οι πολίτες χωρίς τεστ δεν έχουν το δικαίωμα να πάνε να εργαστούν, ωστόσο μπορούν να πηγαίνουν για τις αγορές ειδών πρώτης ανάγκης ή στο νοσοκομείο.

Τα τεστ αντιγόνων δίνουν γρήγορα αποτελέσματα, μερικές φορές σε λίγα λεπτά, ωστόσο δεν θεωρούνται το ίδιο αξιόπιστα με τα τεστ PCR, κατά τα οποία τα δείγματα στέλνονται σε εργαστήρια για ανάλυση.

Πηγές: The Slovak Spectator

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα