ΑΘΗΝΑ
12:51
|
18.04.2024
Πρόκειται για κεντρικό πρόβλημα της εταιρείας CISCO στην οποία ανήκει η Webex, είπε η Ζαχαράκη.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Μετά την κατέρρευση του συστήματος τηλεκπαίδευσης από την πρώτη ώρα της υποτιθέμενης λειτουργίας του, σήμερα το πρωί (9/11), η υφυπουργός Παιδείας Σοφία Ζαχαράκη, μιλώντας στην ΕΡΤ, διαβεβαίωσε πως δεν θα προσμετρηθούν σήμερα οι απουσίες, αναφέροντας πως πρόκειται για κεντρικό πρόβλημα της εταιρείας στην οποία ανήκει η Webex .

Εν τω μεταξύ το θέμα δημιούργησε θύελλα αντιδράσεων στην αντιπολίτευση που μίλησε για “φιάσκο”, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ από την πλευρά του ζήτησε την παραίτηση της Υπουργού.

Οπως είπε η κ. Ζαχαράκη στην ΕΡΤ, υπάρχουν διαβεβαιώσεις από την εταιρεία CISCO στην οποία ανήκει η Webex πως θα γίνει ό,τι είναι δυνατό για την επίλυση του προβλήματος.

Υπενθυμίζεται ότι η έναρξη των μαθημάτων για τα Λύκεια έγινε στις 8:00 το πρωί και στις 8:30 για τα Γυμνάσια. Κάποιοι μαθητές μπόρεσαν να ολοκληρώσουν την πρώτη ώρα, ωστόσο η πρόσβαση στις περισσότερες περιπτώσεις ήταν αδύνατη.

Το υπουργείο σε ανακοίνωσή του επανέλαβε αυτό που είπε η κ. Ζαχαράκη, ενώ σχετικά ενημερώθηκαν και οι γονείς μέσω ηλεκτρονικών μηνυμάτων που εστάλησαν από το Myschool.

Εκτιμάται ότι 700.000 μαθητές καλούνται να κάνουν σχεδόν ταυτόχρονα μαθήματα εξ αποστάσεως. Σημειώνεται ότι μέσω τηλεκπαίδευσης λειτουργούν επίσης τα ΙΕΚ, τα Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας, τα Κέντρα Δια Βίου Μάθησης, τα Κολέγια και τα Πανεπιστήμια.

Η ταλαιπωρία παιδιών και γονέων προκάλεσε τις σφοδρές αντιδράσεις των πολιτικών κομμάτων.

Παραίτηση “χθες” κυρία Κεραμέως

Σε μία σφόδρα επικριτική για την κυβέρνηση και την υπουργό Παιδείας, ανακοίνωση, ο ΣΥΡΙΖΑ ζητεί την παραίτηση της υπουργού, κάνοντας λόγο για φιάσκο. “Μετά τη χλεύη των εκπαιδευτικών, η αποδοκιμασία και η οργή της κοινωνίας για την ουρανομήκη ανικανότητα και την απύθμενη επιτελική αριστεία της κυβέρνησης και ειδικά της ηγεσίας του Υπουργείου Παιδείας, είναι εντονότερη από ποτέ. Κυρία υπουργέ της Παιδείας, αρκετή ζημιά έχετε προκαλέσει στην εκπαίδευση μέχρι τώρα. Φτάνει ως εδώ! Παραίτηση, χθες, κυρία Κεραμέως” ανέφερε ο ΣΥΡΙΖΑ.

Τα προβλήματα που έχουν παρουσιαστεί σχολιάζει με επικριτικό τρόπο και ο εκπρόσωπος τύπου του Κινήματος Αλλαγής sε σχετική ανάρτησή του: “Μαθητές δεν μπορούν να συνδεθούν στο σύστημα τηλεκπαιδευσης. Έχει πέσει σε όλη την χώρα. Επιτελικό φιάσκο” αναφέρει.

Επιπλέον, η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ κατέθεσε για το θέμα επίκαιρη ερώτηση. “Το σοβαρό αυτό πρόβλημα αναδείχθηκε έντονα την προηγούμενη σχολική χρονιά όταν υπήρξε αντίστοιχη αναστολή λειτουργίας των σχολείων λόγω Covid-19, με αποτέλεσμα πάνω από 250.000 μαθητές να μη συμμετέχουν στο Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο”, αναφέρει και ρωτά την υπουργό κ. Κεραμέως τι μέτρα σκοπεύει να πάρει ώστε “να διασφαλιστεί τώρα η ισότιμη πρόσβαση των μαθητών στα εξ’ αποστάσεως μαθήματα, με δωρεάν παροχή από το κράτος όλων των απαιτούμενων τεχνικών μέσων (πχ. υπολογιστών, γρήγορου διαδικτύου)”

Επιπλέον το ΚΚΕ ζητά “να διασφαλιστεί, για όλους τους μαθητές, ο δημόσιος και δωρεάν χαρακτήρας της εξ’ αποστάσεως εργαστηριακής εκπαίδευσης. Να αντιμετωπιστεί άμεσα το πρόβλημα των απουσιών μαθητών που δεν έχουν τα μέσα να συμμετέχουν στην τηλεκπαίδευση. Να επιταχυνθεί η Αναβάθμιση του Πανελλήνιου Σχολικού Δικτύου για να μπορούν με ουσιαστικούς όρους να συμμετέχουν όλοι οι μαθητές στην εκπαιδευτική διαδικασία.

“Άλλη μια περίπτωση όπου η κυβέρνηση ατενίζει μακάρια την επερχόμενη καταστροφή”, τόνισε το Μέρα25 σχολιάζοντας την κατάρρευση του συστήματος.

Επικριτικό είναι και το σχόλιο της Ελληνικής Λύσης που μιλά για κατάρρευση του συστήματος τηλεκπαίδευσης και αποδίδει την ευθύνη στην κυβέρνηση. “Το περιβόητο επιτελικό κράτος με τα πολυδιαφημισμένα στελέχη προερχόμενα από το ΠΑΣΟΚ στάθηκε κατώτερο των περιστάσεων για ακόμα μια φορά” τονίζει

Πηγή: ΕΡΤ

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα