ΑΘΗΝΑ
23:30
|
24.04.2024
Ο νέος πρόεδρος της Βολιβίας συνεχίζει να παραδίδει μαθήματα οικονομίας στους φοιτητές του.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο Λουίς Άρσε, παρ’ ότι ορκίστηκε πρόεδρος της Βολιβίας την Κυριακή, συνεχίζει να παραδίδει μαθήματα οικονομίας, μέσω βιντεοσύνδεσης από το Μεγάλο Σπίτι του Λαού, στους φοιτητές του Πανεπιστημίου του Σαν Αντρές καθώς όπως δηλώνει, η εκπαίδευση είναι ένα από τα μεγάλα του πάθη.

“Από το Casa Grande del Pueblo (“Το μεγάλο σπίτι του λαού”, το κτίριο της προεδρίας στη Λα Πας), θα συνεχίσουμε να παραδίδουμε μαθήματα οικονομίας στο UMSA (το πανεπιστήμιο του Σαν Αντρές)”, ενημέρωσε μέσω Twitter.

“Η εκπαίδευση είναι ένα από τα μεγάλα μου πάθη και το να μοιράζομαι χρόνο με τους φοιτητές πάντα με γεμίζει ενέργεια”, πρόσθεσε ο 57χρονος πρόεδρος.

Συνόδευσε την ανάρτηση με δύο φωτογραφίες που τον καταγράφουν επί τω έργω καθώς παραδίδει μάθημα ψηφιακά, χρησιμοποιώντας φορητό υπολογιστή.

Ο Άρσε διαδέχθηκε στην ηγεσία του ΜAS και στην προεδρία τον Έβο Μοράλες, που επέστρεψε τη Δευτέρα στην πατρίδα του έπειτα από την εξορία του στην Αργεντινή.

Διδάσκει οικονομία στο πανεπιστήμιο Σαν Αντρές στη Λα Πας και έχει πανεπιστημιακούς τίτλους οικονομολόγου. Είναι επίσης απόφοιτος σχολής λογιστικής και απόφοιτος της σχολής οικονομικών επιστημών του βρετανικού πανεπιστημίου Warwick.

Ως πρώην υπουργός Οικονομίας του Μοράλες πιστώθηκε το οικονομικό θαύμα της Βολιβίας, την οικονομική άνθηση και τη μείωση του επιπέδου της φτώχειας επί των ημερών του.

Φίλοι ξανά με τη Βενεζουέλα

Ο Λουίς Άρσε, που εξελέγη πρόεδρος από τον πρώτο γύρο των εκλογών της 18ης Οκτωβρίου, υποδέχθηκε χθες Τετάρτη τον υπουργό Εξωτερικών της Βενεζουέλας Χόρχε Αρεάσα και παρέλαβε τα διαπιστευτήρια του νέου πρεσβευτή της χώρας Αλεξάντερ Γιάνες, αποκαθιστώντας τις διπλωματικές σχέσεις μεταξύ της χώρας του και της κυβέρνησης του προέδρου της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο, οι οποίες είχαν διακοπεί από την μεταβατική κυβέρνηση της δεξιάς προέδρου Τζανίν Ανιές.

Κατά τη διάρκεια επίσημης τελετής στο προεδρικό μέγαρο στη Λα Πας, ο Άρσε δέχθηκε τον υπουργό Εξωτερικών της Βενεζουέλας Χόρχε Αρεάθα, καθώς και τα διαπιστευτήρια του νέου πρεσβευτή Αλεξάντερ Γιάνες.

Ο Αρεάθα βρισκόταν στη Λα Πας από την Κυριακή για την ορκωμοσία του Λουίς Άρσε.

Λίγο μετά την άνοδό της στην εξουσία, μετά την παραίτηση του Έβο Μοράλες τον Νοέμβριο του 2019, η μεταβατική πρόεδρος Τζανίν Ανιές διέκοψε τις σχέσεις με το Καράκας και απέλασε τους διπλωμάτες της Βενεζουέλας κατηγορώντας τους για ανάμιξη στις εσωτερικές υποθέσεις της Βολιβίας.

Στον απόηχο, αναγνώρισε τον Χουάν Γκουαϊδό ως προσωρινό πρόεδρο.

Οι σχέσεις μεταξύ της Βολιβίας και της Βενεζουέλας ήταν στενές κατά τις προεδρικές θητείες του ‘Εβο Μοράλες (2006-2019) και του πρώην προέδρου Ούγκο Τσάβες (1999-2013), καθώς και του διαδόχου του Νικολάς Μαδούρο.

Σε άλλη τελετή που είχε προηγηθεί, ο Λουίς Άρσε είχε δεχθεί επίσης τον νέο πρεσβευτή του Ιράν στη Βολιβία, Μορτεζά Ταφρεσί. Η μεταβατική κυβέρνηση είχε κλείσει την πρεσβεία της Βολιβίας στην Τεχεράνη, επικαλούμενη δημοσιονομικούς λόγους.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα