ΑΘΗΝΑ
19:41
|
26.04.2024
“Δεν το έκανε τόσο προσεκτικά”, τόνισε ο Αμερικανός λοιμωξιολόγος – Τι είπε για τις ΗΠΑ.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο Δρ. Άντονι Φάουτσι, διευθυντής του Ινστιτούτου Λοιμωδών Νοσημάτων των ΗΠΑ και εκ των κορυφαίων λοιμωξιολόγων στη μάχη κατά του νέου κορονοϊού, άσκησε κριτική στο Ηνωμένο Βασίλειο για την εσπευσμένη απόφασή του να εγκρίνει το εμβόλιο των Pfizer/BioNTech. Η βρετανική κυβέρνηση είναι η πρώτη στον κόσμο που ενέκρινε το εν λόγω εμβόλιο.

“Το Ηνωμένο Βασίλειο δεν το έκανε τόσο προσεκτικά”, δήλωσε ο Δρ. Άντονι Φάουτσι στο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο Fox News. Και πρόσθεσε: “Εάν το κάνεις γρήγορα και επιφανειακά, οι άνθρωποι δεν θα θέλουν να εμβολιαστούν”. Ο Αμερικανός επιστήμονας διευκρίνισε ότι “πολύ σύντομα” θα ανακοινωθεί η έγκριση αυτού του εμβολίου και από τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Ο Φάουτσι δήλωσε στο δίκτυο CBS News ότι εντός της ημέρας θα συναντηθεί με μέλη της ομάδας του νεοεκλεγέντος προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών, Τζο Μπάιντεν, για μια συζήτηση πάνω στο σχέδιο της νέας διακυβέρνησης για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

“Εξετάζουμε τα δεδομένα πραγματικά πολύ προσεκτικά για να εγγυηθούμε στον αμερικανικό λαό ότι αυτό είναι ένα ασφαλές και αποτελεσματικό εμβόλιο” δήλωσε ο Φάουτσι. “Νομίζω ότι αν κάναμε κάτι λιγότερο, θα ενισχύαμε την ήδη υπάρχουσα διστακτικότητα πολλών ανθρώπων να λάβουν το εμβόλιο επειδή ανησυχούν για την ασφάλεια ή ανησυχούν ότι το κάναμε πολύ γρήγορα”, συμπλήρωσε.

Όλα αυτά ενώ η πορεία της πανδημίας στις Ηνωμένες Πολιτείες είναι δραματική με τον αριθμό των νοσηλευομένων να έχει ξεπεράσει για πρώτη φορά τις 100.000 ενώ συνολικά η χώρα μετρά 273.590 θανάτους από τη νόσο Covid-19.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

ΠΟΥ: Πίνουν και καπνίζουν περισσότερα παιδιά και έφηβοι στην Ευρώπη

Τι απαντά ο γιατρός για τον θάνατο του πατέρα του Γιάννη Καλλιάνου

Διατάχθηκε ΕΔΕ στο Αττικόν για τον θάνατο του 79χρονου πατέρα του Καλλιάνου

34 χρόνια από την εκτόξευση του τηλεσκοπίου Hubble

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα