ΑΘΗΝΑ
14:02
|
04.05.2024
Τουλάχιστον 40 χώρες, οι οποίες αντιπροσωπεύουν τον μισό παγκόσμιο πληθυσμό, έχουν δείξει ενδιαφέρον για το εμβόλιο.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Τουλάχιστον 40 χώρες, οι οποίες αντιπροσωπεύουν περισσότερο από τον μισό παγκόσμιο πληθυσμό, έχουν ήδη δείξει ενδιαφέρον για το ρωσικό εμβόλιο κατά του κορονοϊού. Αυτό ισχυρίστηκαν οι επιστήμονες του Ινστιτούτου Γκαμαλέγια κατά τη διάρκεια της παρουσίασης του εμβολίου Sputnik-V στα Ηνωμένα Έθνη, που πραγματοποιήθηκε νωρίτερα σήμερα (Πέμπτη 03/12).

Ήδη, όπως ανέλυσαν οι δημιουργοί του Sputnik V, οι προπαραγγελίες για το εμβόλιο έχουν ξεπεράσει τα 1,2 δισεκατομμύρια δόσεις, ενώ οι τελευταίες δοκιμές σε 45.000 ανθρώπους σε διάφορες χώρες του κόσμου έχουν δείξει ποσοστό επιτυχίας 95%.

Χθες, Τετάρτη 02/12, έφτασαν και τα πρώτα ρωσικά εμβόλια στην Ινδία, εν όψει των δοκιμών που θα πραγματοποιηθούν εκεί τις επόμενες εβδομάδες μετά την πρόσφατη συμφωνία των δύο χωρών.

Σε χώρες όπως η Ουγγαρία, η Βενεζουέλ και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα έχουν ήδη πραγματοποιηθεί εξαγωγές ικανού αριθμού εμβολίων προκειμένου να πραγματοποιηθούν ευρείας κλίμακας δοκιμαστικοί εμβολιασμοί. Οι Φιλιππίνες ανακοίνωσαν ότι θα συνεργαστούν με τη Ρωσία προκειμένου να διασφαλίσουν ικανό αριθμό δόσεων του εμβολίου για τον εμβολιασμό του συνόλου του πληθυσμού της χώρας.

Νωρίτερα σήμερα, ο δήμαρχος της Μόσχας, Σεργκέι Σομπιάνιν ανακοίνωσε ότι οι κάτοικοι της πρωτεύουσας θα μπορούν να εμβολαστούν από το Σάββατο 05/12. Προτεραιότητα στους εμβολιασμούς θα έχουν οι γιατροί, οι δάσκαλοι και οι δημόσιοι υπάλληλοι, ενώ “σταθμοί εμβολιασμού” θα δημιουργηθούν σε διάφορα σημεία της πόλης.

Ο πρόεδρος Πούτιν κήρυξε χθες την επίσημη έναρξη των εμβολιασμών στη Ρωσία, υπογραμμίζοντας ότι “το πρόγραμμα του εμβολιασμού ξεκινά χάρη στο Sputnik V, το πρώτο εμβόλιο παγκοσμίως που εγκρίθηκε για μαζική χρήση κατά του κορονοϊού”.

Με πληροροφίες από RT.com.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ρωσία: Νέα smartphones που εστιάζουν στην ενίσχυση έναντι της διαρροής δεδομένων

Εγκεφαλικό επεισόδιο υπέστη ο δημοσιογράφος Πάρις Καρβουνόπουλος

Λευκάδα: Στο νοσοκομείο 35χρονος από τσίμπημα αράχνης «μαύρη χήρα»

Εκστρατεία με επικεφαλής τη Χάλι Μπέρι με στόχο νομοσχέδιο για την εμμηνόπαυση

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα