ΑΘΗΝΑ
05:57
|
24.04.2024
Η παραγωγή πρόκειται να ξεκινήσει στις αρχές του επόμενου έτους, σύμφωνα με δήλωση του RDIF.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Το Ρωσικό Ταμείο Άμεσων Επενδύσεων (RDIF) και η ινδική φαρμακευτική εταιρεία Hetero συμφώνησαν στην παραγωγή περισσότερων από 100 εκατ. δόσεων του εμβολίου Sputnik V στην Ινδία.


Η παραγωγή πρόκειται να ξεκινήσει στις αρχές του επόμενου έτους, σύμφωνα με δήλωση του RDIF που χρηματοδότησε την ανάπτυξη του ρωσικού εμβολίου.

Ο επικεφαλής του RDIF, Κιρίλ Ντμίτριεφ, δήλωσε ότι η συμφωνία «θα παράσχει στον λαό της Ινδίας μια αποτελεσματική λύση σε αυτήν την δύσκολη περίοδο της πανδημίας». Πρόσθεσε ότι το Sputnik V πρέπει να γίνει «αναπόσπαστο μέρος του εθνικού χαρτοφυλακίου εμβολίων» κάθε χώρας.


Ο διευθυντής διεθνούς μάρκετινγκ της Hetero Labs Limited, B. Murali Krishna Reddy, χαιρέτισε τη συνεργασία ως «ένα ακόμη βήμα προς τη δέσμευσή μας στη μάχη ενάντια στο Covid-19».

“Ενώ προσβλέπουμε στα αποτελέσματα της κλινικής δοκιμής στην Ινδία, πιστεύουμε ότι η παραγωγή του προϊόντος σε τοπικό επίπεδο είναι ζωτικής σημασίας για την ταχεία πρόσβαση στους ασθενείς” συμπλήρωσε.

H αποτελεσματικότητα του ρωσικού εμβολίου για τον κορονοϊό «αγγίζει» το 92% σύμφωνα με τα στοιχεία της δεύτερης ενδιάμεσης ανάλυσης στοιχείων που συλλέχθηκαν, 22 ημέρες μετά από τη χορήγηση της πρώτης δόσης σε εθελοντές, όπως ανακοίνωσε το Ρωσικό Ταμείο Άμεσων Επενδύσεων (RDIF). Επίσης, μετά την 42η ημέρα το ποσοστό ξεπερνά το 95%.

Δόσεις του Sputnik V έχουν ήδη παραδοθεί στην Ινδία, την Ουγγαρία, την Αρμενία, τη Λευκορωσία και άλλες χώρες για κλινικές δοκιμές. 

Πρόσφατα, το Ρωσικό Ταμείο Άμεσων Επενδύσεων (RDIF) και η φαρμακευτική εταιρεία GL Rapha με έδρα τη Σεούλ υπέγραψαν συμφωνία για την παραγωγή περισσότερων από 150 εκατομμυρίων δόσεων, ετησίως στη Νότια Κορέα.

Επίσης, η Βενεζουέλα σκοπεύει να λάβει πάνω από 10 εκ. δόσεις του ρωσικού εμβολίου το πρώτο τρίμηνο του 2021, όπως ανακοίνωσε ο Νικολάς Μαδούρο.

Σημειώνεται ότι και η Τουρκία ενδιαφέρεται να παράγει το Sputnik V, σε δικές της εγκαταστάσεις, σύμφωνα με ανακοίνωση του ρωσικού υπουργείου Υγείας.

Ο Ρώσος Πρόεδρος, Βλαντίμιρ Πούτιν, δήλωσε νωρίτερα αυτό το μήνα ότι δεκάδες άλλες χώρες έχουν επίσης εκφράσει την επιθυμία να αγοράσουν τα ρωσικά εμβόλια.

Η Ρωσία ετοιμάζει επίσης το δεύτερο και τρίτο εμβόλιό της, δήλωσε ο Πούτιν, προσθέτοντας ότι η δημιουργία ενός χαρτοφυλακίου εμβολίων είναι ο “κοινός μας στόχος”.

Ωστόσο, τόσο οι Βρυξέλλες όσο και η Ουάσινγκτον ασκούν πιέσεις και προσπαθούν να μπλοκάρουν το ρωσικό εμβόλιο.

ΠΗΓΗ: RT

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα