ΑΘΗΝΑ
02:01
|
27.04.2024
Σε αστυνομικό κλοιό η Αθήνα με 5.000 αστυνομικούς. Αίαντες και χημικά για όλους όσοι τολμήσουν να συγκεντρωθούν ενόψει της επετείου.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Επιχειρησιακό σχέδιο “αλά Πολυτεχνείο” προετοιμάζεται να θέσει σε ισχύ την Κυριακή (6/12) η ΕΛ.ΑΣ, ανήμερα της 12ης επετείου από τη δολοφονία του 16χρονου Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, μετά τις “εντολές” Μιχάλη Χρυσοχοΐδη ότι απαγορεύονται οι πορείες και την περί “Νόμου και Τάξης” δήλωσή του.

Θα επαναληφθεί ό,τι έγινε και με την επέτειο του Πολυτεχνείου και θα τηρηθούν οι νόμοι και οι κανόνες”, είχε δηλώσει ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη,

Έτσι, η Αθήνα θα βρεθεί σε αστυνομικό κλοιό με περισσότερους από 5.000 αστυνομικούς, ομάδες ταχείας επέμβασης, drones, ελικόπτερα, αίαντες και πτυσσόμενους φραγμούς, ενώ παράλληλα το σημείο όπου δολοφονήθηκε ο Αλέξης όπως και τα Προπύλαια, η Κλαυθμώνος και τα πανεπιστημιακά ιδρύματα θα φρουρούνται από ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις για την αποτροπή των συγκεντρώσεων.

Σημαντικός θα είναι ο ρόλος της Ομάδας Διαχείρισης και Οριοθέτησης Συναθροίσεων (Ο.Δ.Ο.Σ) που έχει δημιουργηθεί για την αποφυγή των συγκεντρώσεων και έκανε την επίσημη πρώτη της, στις 17 Νοεμβρίου. Από νωρίς το πρωί της 6ης Δεκεμβρίου, ομάδες αστυνομικών ταχείας επέμβασης θα πραγματοποιούν ελέγχους σε όλους όσοι κατευθύνονται προς το κέντρο προκειμένου να μην τους αφήνουν να πλησιάσουν όπου υπάρχουν καλέσματα.

Σε όλους όσοι δεν “συμμορφώνονται” με τις εντολές θα επιβάλλονται διοικητικά πρόστιμα που θα ξεκινούν από τα 300 ευρώ για τη μη χρήση μάσκας και μη τήρηση των αποστάσεων ασφαλείας και θα φθάνουν έως τα 3000-5000 ευρώ για τους διοργανωτές των συναθροίσεων.

Δυναμικές αντιδράσεις που θα έχουν να κάνουν με ρίψη νερού από τους Αίαντες μέχρι τη χρήση χημικών, επιφυλλάσσονται για όλους όσοι τολμήσουν να συγκεντρωθούν ενόψει της επετείου.

Για την επέτειο της δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου από τον Επαμεινώνδα Κορκονέα, ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, Μιχάλης Καραμαλάκης, αναμένεται να εκδώσει διαταγή απαγόρευσης των συγκεντρώσεων-συναθροίσεων για λόγους δημόσιας υγείας, όπως ακριβώς είχε γίνει και στην επέτειο του Πολυτεχνείου.

Τα τελικά μέτρα θα “σφραγιστούν” σήμερα το απόγευμα στη μεγάλη σύσκεψη που θα πραγματοποιηθεί στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Μέρες Καριέρας αύριο σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Κληρώθηκαν οι δικαιούχοι του προγράμματος Τουρισμός για Όλους 2024

Αμερική: Γη της υποκρισίας, της καταστολής και της βίας…

Συνέλαβαν μέλη του DiEM25 και του MERA25 στη Γερμανία

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα